MedWatch

FDA kan snart få flere penge i kassen

Et nyt forslag i den amerikanske kongres vil give FDA adgang til industrigebyrer, som hidtil har været fastlåst i forbindelse med omfattende budgetnedskæringer i USA.

Foto: Colourbox

De amerikanske lægemiddelsmyndigheder, FDA, kan måske snart få flere penge i kassen til at behandle ansøgninger for nye lægemidler og medicinsk udstyr. Det skriver Bloomberg.

Omfattende budgetnedskæringer fra den amerikanske regering kaldet sequestration har i løbet af i år bl.a. betydet, at FDA ikke har kunnet råde over de store gebyrer som medicinal- og medicoselskaber betaler myndighederne i forbindelse med ansøgninger om godkendelse af nye produkter. Ifølge nyhedskilden drejer det sig om ca. 1 mia. dollar på årsbasis.

Men et nyt lovforslag i den amerikanske kongres, som er støttet af både demokrater og republikanere, vil undtage de låste FDA-gebyrer fra budgetnedskæringerne. Det vil betyde, at FDA igen kan bruge pengene til ansøgningsprocessen for nye produkter.

Selvom de fastlåste gebyrer endnu ikke har haft alvorlige konsekvenser for FDA, er der nemlig bekymringer for at det på sigt kan gå ud over behandlingstiden på ansøgningerne.

Tilbageholdelsen af indbetalingerne fra industrien ”hæmmer investeringslysten i medicinsk innovation og nægter patienterne adgang til rettidig behandling," siger demokraten, Anna Eshoo, som har været med til at udfærdige forslaget, ifølge mediet.

Læs hele historien fra Bloomberg her.

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier