MedWatch

Amerikansk blockbuster kan blive endnu større

En veloverstået klinisk undersøgelse åbner døren for, at amerikanske Celgenes storsælgende kræftmedicin, Revlimid, kan kapre endnu større markedsandele i fremtiden.

Et nyt senfasestudie med kræftlægemidlet Revlimid har vist, at det kan forbedre mulighederne for overlevelse for nydiagnosticerede blodkræftpatienter, og det åbner op for en endnu bredere anvendelse af medicinen. Det fremgår af en artikel fra nyhedsbureauet Reuters.

Lægemidlet blev testet i patienter, som netop havde fået konstateret blodkræfttypen myelomatose, og viste en statistisk signifikant forbedring i overlevelse.

Revlimid er allerede godkendt til behandling af myelomatose, mantle celle lymfom og transfusionsafhængig anæmi forårsaget af blodsygdommen myelodysplastisk syndrom. Men for alle tre indikationer gælder det, at medicinen kun er godkendt som andenlinje-behandling, dvs. til brug efter en anden behandlingsform har slået fejl.

Men ifølge nyhedskilden kan det nye studie bane vejen for, at blockbustermidlet kan blive godkendt som førstelinje-behandling af myelomatose, som er den anden mest almindelige type blodkræft.

Beslutning i 2015

Analytikere, som Reuters har talt med, siger, at resultaterne var forventede, og at de kan danne grundlag for en europæisk registreringsansøgning for medicinen. I juni 2012 trak Celgene ellers en ansøgning om godkendelse af udvidet brug af Revlimid tilbage i Europa, da EMA havde bedt om flere data.

Celgene siger selv, at man nu vil tage kontakt til lægemiddelmyndigheder i USA, Europa og andre lande, og analytikerne peger på, at der kan komme en beslutning på de forventede ansøgninger i 2015.

Revlimid er Celgenes vigtigste produkt og ifølge data fra Thomson Reuters omsatte det for omkring 1 mia. dollar i årets første kvartal alene. Tallene indikerer at, salget vil stige til 4,2 mia. dollar i år og yderligere til 5,37 mia. dollar i 2015.

Læs hele artiklen fra Reuters her.

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier