MedWatch

Hospitalsudstyrsfirma modtager milliardbud

Det sydafrikanske selskab Adcock Ingram Holdings har modtaget et opkøbstilbud på ca. 7,5 mia. kroner fra chilenske CFR Pharmaceuticals SA.

Foto: Colourbox

Sydafrikas største leverandør af hospitalsudstyr, Adcock Ingram Holdings, er blevet tilbudt 12,9 mia. rand – svarende til næsten 7,5 mia. kr. – fra Chiles største medicinalvirksomhed, CFR Pharmaceuticals SA, som ønsker at overtage det sydafrikanske selskab. Det skriver Bloomberg.

Den tilbudte pris ligger omkring 14 pct. over lukkeprisen for aktien tirsdag, og sydamerikanerne tilbyder både aktier og kontanter – fordelingen mellem de to betalingsformer er dog ikke oplyst.

Så sent som for tre måneder siden sagde Adcock Ingram pænt nej tak til et andet tilbud. Det bud kom fra investeringsgruppen Bidvest og var på 6,2 mia. rand for en andel på 60 pct. i selskabet.

Men CFR er Chiles største aktør på medicinalmarkedet og opererer ikke kun i Latinamerika, men også i Europa og Syøstasien, og de muligheder, det giver for markedsudvidelse, kan muligvis overbevise sydafrikanerne denne gang, skriver Bloomberg.

Unik kombination

Sammenlægningen ville skabe et selskab med en årlig omsætning på omkring 7,5 mia. kr. og en base af aktiver på ca. 12 mia. kr., og man ville samtidig være til stede i 23 lande og have mere end 10.000 medarbejdere, oplyser Adcock Ingram.

”Det her tilbud giver rigtig god mening i forhold til vækstmarkeder. Der er ikke noget sydafrikansk selskab, som ville have kunnet tilbudt denne kombination,” udtaler Andrew Thompson, en uafhængig direktør fra Adcock, ifølge nyhedskilden.

Læs hele Bloombergs artikel her.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier