Milliardbud på irsk medicinalkoncern forhøjet

Royalty Pharma har forhøjet sit tidligere, milliardstore bud på en irsk medicinalvirksomhed med 800 mio. dollar.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Investeringsgruppen Royalty Pharma har afgivet et formelt bud om at opkøbe den irske medicinalkoncern, Elan, for op til 7,3 mia. dollar. Det skriver Reuters.

I februar kom det frem, at Royalty Pharma havde tilbudt 11 dollar per aktie – svarende til omkring 6,5 mia. dollar - for Elan, men det bud har man altså nu valgt at forhøje til 12 dollar per aktie.

Tilbuddet er fuldt finansieret, forklarer Royalty Pharma i en pressemeddelelse.

”Det vil give aktionærerne et yderst attraktivt alternativ at holde op mod ledelsens opkøbsplaner. Vi tror, at langt størstedelen af aktionærerne vil se 12 dollar per aktie som et attraktivt tilbud,” udtaler Pablo Legorreta, adm. direktør for Royalty Pharma, ifølge Reuters.

Utilfredshed med timing

Det oprindelig bud fra Royalty faldt kort tid, efter at Elan havde solgt sit absolut vigtigste lægemiddel, Tysabri, til samarbejdspartneren Biogen Idec, og derfor stod med en tom portefølje og en bugnende pengepung.

Elans direktør fremlagde storstilede planer for, hvordan pengene skulle bruges, hvilket indbefattede omlægning af gælden, tilbagekøb af aktier, samt nye opkøb.

Og tilbuddet fra Royalty Pharma faldt bestemt ikke i god jord hos Elans ledelse, som mente, at det kom, før den nye virkelighed for virksomhedens aktionærer for alvor havde nået at bundfælde sig.

”Virksomheden noterer sig den yderst opportunistiske timing af udmeldingen fra Royalty Pharma (…), som kommer, før virksomhedens aktionærer har haft tid til at overveje og indse de fulde fordele ved Tysabri-transaktionen,” skrev Elan dengang i en pressemeddelelse.

Elan kan måske være ved at blive opkøbt

Elan afslører nye planer for Tysabri-milliarder

Elan vil bruge Tysabri-milliarder på nye opkøb

Biogen bruger milliarder på at købe partner ud

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også