Elan vil bruge Tysabri-milliarder på nye opkøb

Det irske medicinalselskab Elan vil bruge pengene fra salget af rettighederne til et storsælgende sklerose-lægemiddell på nye opkøb og på at genopfinde virksomheden.
oversat af Martin Havtorn Petersen

I en handel, som blev annonceret onsdag, får Elans partner Biogen Idec nu fuld ejerskab over det storsælgende middel mod multipel sklerose, Tysabri, til gengæld for 3,25 mia. dollar up-front, samt royalties på fremtidig salg, til den irske koncern.

Selv om handelen giver Elan mulighed for at give penge tilbage til aktionærerne, samt strategisk fleksibilitet til at købe nye aktiver, så sår det tvivl om fremtiden, da Tysabri var firmaets suverænt vigtigste produkt, og det stod for størstedelen af virksomhedens indtjening.

Men Elan har allerede talt med adskillige virksomheder om potentielle aftaler, og man kan reagere med det samme, så snart salget er officielt, siger direktør Kelly Martin til Reuters.

”Der er meget, du kan gøre med 3 mia. dollar. Du kan købe virksomheder, molekyler, du kan indgå partnerskaber, du kan dele risikoen. Verden ligger for vores fødder,” siger direktøren i et telefoninterview og tilføjer:

”Vi begrænser os ikke nødvendigvis til et terapeutisk område eller en slags klinisk aktiv. Vi vil ikke være bundet til vores fortid, som i det store hele drejede sig om neurologi.”

Læs hele historien fra Reuters om Elans nye virkelighed her.

 Biogen bruger milliarder på at købe partner ud

 Elan starter F&U-virksomhed

 Medicinalfirma spinner ud før opkøb

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også