MedWatch

Medicinalfirma spinner ud før opkøb

Irsk medicinalvirksomhed har i kølvandet på Alzheimers-fiasko oprettet en ny, selvstændig forsknings- og udviklingsvirksomhed, sandsynligvis for at gøre den tilbageværende del mere attraktiv for potentielle købere.

Få dage efter at det højst bekostelige sen-stadie program for lægemidlet bapineuzumab blev lagt på hylden, har irske Elan valgt at dele virksomheden op.

Det betyder, at firmaets ’drug discovery unit’ bliver en selvstændig virksomhed med 80 ansatte og omkring 130 mio. dollar på kistebunden.

Elan beholder blockbusteren Tysabri og et andet mellem-stadie program, og virksomheden ser nu sig selv som en højst rentabel virksomhed.

Opdelingen skaber opmærksomhed omkring virksomheden i en tid, hvor man tilsyneladende prøver at gøre et salg til partneren Biogen Idec mere attraktivt.

Kendt for at bruge penge

Opdelingen gør, at man kommer af med en del af virksomheden, der er bedre kendt for at bruge penge end at udvikle nye lægemidler.

CEO Kelly Martin slår fast, at det har været planlagt længe. Men han gør ikke meget for at dræbe rygterne om et potentielt salg af virksomheden.

”Hvad andre virksomheder har lyst til at gøre, i forhold til at kigge på vores aktiver eller andre aktiver er op til dem – vi er alle børsnoterede virksomheder,” siger han ifølge Reuters. ”Vi har ikke tænkt os at stille os i vejen på nogen som helst måde.”

Læs hele historien fra FierceBiotech om opdelingen af Elan her.

 Forfejlet Alzheimers medicin får en chance mere

 Alzheimers-middel skrottes efter nyt studieflop

 Elan rykker tættere på overtagelse efter Alzheimers-fiasko

 Alzheimers-medicin fra Pfizer og J&J fejler 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier