MedWatch

Elan starter F&U-virksomhed

Irske Elan Corp. lukker sin afdeling i San Francisco og flytter aktiviteterne til en nystartet virksomhed, som skal stå for al forskning og udvikling for medicinalvirksomheden.

Foto: colourbox

Elan Corp. har besluttet sig for at lukke sin F&U-afdeling i San Francisco og overføre aktiviteterne til en ny virksomhed ved navn Neotope. Det skriver San Francisco Business Times.

Over halvdelen af Elans medarbejdere er beskæftiget indenfor forskning og udvikling, og størstedelen af dem arbejder i afdelingen i San Francisco.

Ifølge virksomheden selv vil lukningen af San Francisco-afdelingen koste mellem 160-180 mio. dollar i fratrædelsesomkostninger, lokaleomkostninger og andre udgifter forbundet med omstruktureringen.

Uvist hvor mange fyringer

Avisen skriver, at det endnu er uvist hvor mange medarbejdere, der bliver flyttet til Neotope, og hvor stor en del af Elans lokaler den nye virksomhed vil optage. Men allerede i januar 2011 fyrede medicinalvirksomheden 130 medarbejdere.

Beslutningen om at gøre F&U-afdelingen til en selvstændig virksomhed blev annonceret allerede i august, men er altså først nu blevet officiel.

Neotope bliver børsnoteret i Irland, og Elan tilfører 130 mio. dollar til firmaet og får en aktieandel på 18 pct. Handelen forventes færdiggjort d. 31. december.

 Medicinalfirma spinner ud før opkøb

 Forfejlet Alzheimers medicin får en chance mere

 Elan rykker tættere på overtagelse efter Alzheimers-fiasko 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier