MedWatch

Milliardbud på norsk medicinalfirma

Norske Pronova Biopharma, hvis danske afstikker tjener gode penge, er i sigtekornet hos verdens største kemikalievirksomhed, der har budt knap fire mia. kroner for medicinalselskabet.

Foto: Colourbox

Det norske medicinalselskab Pronova Biopharma er på nippet til at blive indlemmet i verdens største kemikalievirksomhed, BASF.

Giganten har i hvert fald budt 3,83 mia. kroner kontant for selskabet. En handel, der dog er 4,93 mia. kroner værd, når man tager alle udestående aktier og nettogælden med i betragtningen.

Det norske selskab, hvis hovedprodukt er Omacor - et receptpligtigt middel, der bygger på meget koncentreret fiskeolie og kan forebygge blodpropper og hjerteanfald.

Dansk afstikker

Det danske datterselskab er desuden blandt de fem medicinal- og biotekvirksomheder i Danmark, der tjener flest penge på driften.

Læs mere her: Gylden olie sender fiskefirma i toppen

Hvis handlen går igennem vil Pronova blive en del af BASF's Nutrition & Health-division. Købstilbuddet repræsenterer en præmie på hhv. 9, 24 og 40 procent til selskabets gennemsnitlige aktiekurs for hhv. 30 dagen siden, 6 og 12 måneder siden.

Herkules Private Equity, Kistefos og Pronovas direktion, der tilsammen repræsenterer omkring 60 procent af aktiekapitalen og stemmerne i Pronova, har forpligtet sig til at acceptere købstilbuddet.

 De tjener penge i medicinalindustrien

 Kosttilskudsvirksomhed køber norsk rival

 Oticonfonden kan tjene millioner på norsk frasalg 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier