MedWatch

Oticonfonden kan tjene millioner på norsk frasalg

Hvis et nyt amerikansk bud på et norsk medico-selskab lykkes, mister William Demant Invest, som ejes af Oticonfonden, sit ejerskab i en norsk virksomhed. Til gengæld står man over for at realisere en stor milliongevinst.

Foto: William Demant/PR

Et bud på det norske medicoselskab Origio fra amerikanske Cooper Companies kan betyde millioner af kroner i lommen på Oticonfondens investeringsselskab William Demant Invest, og dermed et farvel til selskabet som storaktionær.

Det skriver Business.dk, som fortæller, at bestyrelsen i Origio, der producerer udstyr til fertilitetsbehandling, har anbefalet selskabets aktionærer at takke ja til købstilbuddet fra amerikanerne. Det har sendt aktiekursen på himmelflugt med 27 pct. til kurs 27 for en aktie.

Dermed er William Demant Invests ejerandel knapt 72 mio. danske kroner værd, hvilket er næsten dobbelt så meget, som da man købte sin ejerandel på cirka 9 pct. af aktierne i Origio, for under et år siden.

Cooper Companies producerer en lang række forskelligt medicinsk udstyr.

Udover andelen i Origio og de 55-60 pct. af aktierne i William Demant Holding ejer William Demant Invest cirka 40 pct. af den islandske protesevirksomhed Össur og 41 pct. af ejendomsselskabet Jeudan.

 William Demant Invest afgiver frivilligt købstilbud på Össur

 Topchef: Tilbud skal afklare islandsk regelrod 

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier