Endnu et selskab fyrer forskere

Novo-rival skærer nu i medarbejderstaben i hjemlandet og siger farvel til godt 200 forskningsmedarbejdere. Franske fagforeninger frygter flere fyringer.
Franske arbejdere demonstrerer mod Sanofis fyringer i byen Toulouse. | Foto: Colourbox
Franske arbejdere demonstrerer mod Sanofis fyringer i byen Toulouse. | Foto: Colourbox

Den franske medicinalvirksomhed Sanofi slanker nu sin franske F&U-forretning og fjerner mere end 200 forskerstillinger i sin vaccineafdeling og afdeling for dyresundhed.

Ifølge Reuters har selskabet forklaret overfor fagforeningsrepræsentanter, at man har planer om at nedlægge hele 376 forskerstillinger i landet, men samtidig oprette 169 nye stillinger – de fleste af disse vil være i områderne omkring Paris.

Som mange andre medicinalkoncerner har Sanofi i de senere år strømlinet forretningen og bl.a. samlet forskningsaktiviteter i større regionale klynger. I Frankrig betyder det, at en masse aktiviteter og jobs flyttes til store byer som Paris, Lyon og Strasbourg, mens man længe har haft planer om at lukke et forskningscenter i byen Toulouse.

Men de planer er dog lagt på is efter pres fra den socialistiske regering i Frankrig, samt omfattende protester fra fagforeningerne i forbindelse med fyringsplaner sidste år. Fagforeningerne anslog dengang, at hele 2.500 Sanofi-medarbejdere kunne ende med at stå uden job. Selskabet har i alt omkring 28.000 ansatte i Frankrig.

Læs hele historien fra Reuters her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også