MedWatch

Endnu et selskab fyrer forskere

Novo-rival skærer nu i medarbejderstaben i hjemlandet og siger farvel til godt 200 forskningsmedarbejdere. Franske fagforeninger frygter flere fyringer.

Franske arbejdere demonstrerer mod Sanofis fyringer i byen Toulouse. | Foto: Colourbox

Den franske medicinalvirksomhed Sanofi slanker nu sin franske F&U-forretning og fjerner mere end 200 forskerstillinger i sin vaccineafdeling og afdeling for dyresundhed.

Ifølge Reuters har selskabet forklaret overfor fagforeningsrepræsentanter, at man har planer om at nedlægge hele 376 forskerstillinger i landet, men samtidig oprette 169 nye stillinger – de fleste af disse vil være i områderne omkring Paris.

Som mange andre medicinalkoncerner har Sanofi i de senere år strømlinet forretningen og bl.a. samlet forskningsaktiviteter i større regionale klynger. I Frankrig betyder det, at en masse aktiviteter og jobs flyttes til store byer som Paris, Lyon og Strasbourg, mens man længe har haft planer om at lukke et forskningscenter i byen Toulouse.

Men de planer er dog lagt på is efter pres fra den socialistiske regering i Frankrig, samt omfattende protester fra fagforeningerne i forbindelse med fyringsplaner sidste år. Fagforeningerne anslog dengang, at hele 2.500 Sanofi-medarbejdere kunne ende med at stå uden job. Selskabet har i alt omkring 28.000 ansatte i Frankrig.

Læs hele historien fra Reuters her.

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier