MedWatch

Dansk islæt i amerikansk børsnotering

Flere biotekselskaber lader sig børsnotere, og det seneste skud på stammen er et amerikansk selskab, som har dansk islæt på ledelsesgangen.

Foto: PR

I den seneste tid er det blevet mere og mere almindeligt for biotekselskaber at lade sig børsnotere, og den seneste i rækken af håbefulde biotekvirksomheder er amerikanske Bluebird Bio, hvor Nick Leschly, søn af det danske erhvervsikon Jan Leschly, sidder i direktørstolen.

Selskabet, som fokuserer på genterapier mod sjældne sygdomme, meddeler tirsdag, at man har prissat aktien til 17 dollar stykket og udbudt små 6 millioner aktier i sin børsintroduktion (IPO), hvilket indbringer selskabet 101 mio. dollar.

Herudover giver man eventuelle købere en ekstra option på 30 dage til at anskaffe sig omkring 900.000 ekstra aktier, oplyser selskabet i pressemeddelelsen.

For få uger siden var stykprisen ellers sat til mellem 14 og 16 dollar for de 5 millioner udbudte aktier til en samlet pris på 75 mio. dollar, skriver FierceBiotech og tilføjer, at aktieprisen var helt oppe i 26 dollar umiddelbart efter nyheden tirsdag.

Læs hele artiklen fra FierceBiotech her.

 Testvirksomhed vil hente milliarder på børsen

 "Optimisme. Optimisme. Optimisme - 2013 bliver et godt år for biotek"

 De nye biotek-børsintroduktioners stille fremmarch 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier