MedWatch

Pfizers to store håb skuffer

Medicinalgiganten Pfizers to store lægemiddelhåb har ikke solgt nær så godt, som koncernen forventede, men man forudser stadig, at de med tiden vil opnå blockbuster-status.

Foto: Colourbox

Verdens største medicinalvirksomhed, Pfizer, melder nu om skuffende salgstal for to lægemidler, som blev godkendt i slutningen af 2012 og var udset til at drive væksten for selskabet fremadrettet. Det oplyser Bloomberg.

Det drejer sig om den blodfortyndende medicin Eliquis og lægemidlet Xeljanz til behandling af leddegigt.

Man havde store forventninger til, at de to lægemidler skulle sikre væksten efter Pfizers vigtigste produkt, Lipitor, som mistede patent i november 2011, begyndte at mærke den generiske konkurrence. Men nu meddeler selskabet, at Eliquis og Xeljanz ikke har formået at kapre så stor en andel af markedet, som man oprindelig havde håbet.

Frugten er blevet plukket

”Tallene er ikke, hvad vi ville ønske, de var,” forklarer Geno Germano, som står i spidsen for selskabets afdelinger for kræft og specialiserede lægemidler, til Bloomberg med henvisning til Xeljanz.

”Jeg tror, at en del af den lavt hængende frugt er blevet plukket af de lanceringer, der kom før Eliquis,” siger han om den blodfortyndende medicin.

Ifølge analytiker-estimater, som Bloomberg har indsamlet, kan Eliquis generere salg på 613 mio. dollar i 2016, mens Xeljanz kan omsætte for 1,6 mia. dollar i samme år. Pfizer selv forventer ifølge nyhedskilden at begge midler med tiden krydser den magiske salgsgrænse på 1 mia. dollar og dermed opnår blockbuster-status, men der meldes dog ikke noget om tidshorisonten i den forbindelse.

Læs hele artiklen fra Bloomberg her.

Mere fra MedWatch

Ambu peger på rettidig omhu som baggrund for MDR-milepæl

Ambu har fået alle sine produkter godkendt efter de nye EU-regler for medicinsk udstyr trods flaskehalse og ventetid, og det skyldes ifølge medicoselskabet, at virksomheden allerede på et tidligt tidspunkt anerkendte, hvor stor en indsats det ville kræve.

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 49

Novo Nordisk Fonden giver millioner til udvikling af RNA-vacciner, Danske Regioner vil investere "massivt" i sundhedsteknologi og Ellab får smæk på 5 mio. kr. i amerikansk told-opgør. Fik du det hele med?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier