MedWatch

Pfizer får godkendt kommende blockbuster

De europæiske myndigheder har godkendt et blodfortyndende præparat, der to gange er blevet afvist af FDA. Selskaberne bag, BMS og Pfizer, står ifølge analytikerne til en årlig tocifret milliardomsætning.

Foto: Colourbox

Pfizer og Bristol-Myers Squibb har opnået en særdeles afgørende milepæl. Selskabernes blodfortyndende præparat, Eliquis, er nemlig ifølge FierceBiotech blevet godkendt af det europæiske lægemiddelagentur.

Godkendelsen kommer, efter at lægemiddelkandidaten var blevet afvist to gange af amerikanske FDA, der nu har sat ny dato for en vurdering, den 17. marts 2013.

Og konsekvenserne er omfattende for de to partnere. Analytikere estimerer således, at Eliquis, hvis den også bliver godkendt i USA, årligt kan omsætter for mellem 17,5 og 29,1 mia. kroner.

De regulatoriske forsinkelser har givet nogle store konkurrenter, der har opnået godkendelse, et forspring på området. Der her tale om Boehringer Ingelheims Pradaxa og Bayers Xarelto - men analytikere ser stadig en stor fordel ved Eliquis med klart potentiale til at dominere markedet.

 Ny lungemedicin blåstemplet

 Big Pharma jagter den næste blockbuster indenfor hjertemedicin 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier