MedWatch

AbbVie: Vi kommer først med hepatitis C-midler

AbbVie mener, at man kan slå konkurrenterne og komme først på markedet med den næste generation af hepatitis C-medicin. Det skriver Bloomberg.

Foto: Colourbox

Medicinalselskabet AbbVie tror fuldt og fast på, at man kan overhale konkurrenten Gilead og komme først på markedet med en ny hepatitis C-pille, som kombinerer en række forskellige stoffer for at optimere behandling af leversygdommen. Det skriver Bloomberg.

AbbVies unavngivne lægemiddelskandidat er i fase 3 af klinisk udvikling og kan være klar til at ramme markedet i den nærmeste fremtid, forklarede selskabets direktør for lægemiddelsudvikling, Scott Brun, ifølge Bloomberg ved en konference i New York torsdag.

”Vi har en rigtig god chance for at komme først. Det er et meget tæt løb,” udtalte han ifølge nyhedskilden, med henvisning til rivalen Gilead Sciences, som udvikler sit eget hepatitis-middel, der står til at komme på markedet næste år.

Også Bristol-Myers Squibb har et lægemiddel på vej mod sygdommen, og analytikeren Marshall Gordon siger til Bloomberg, at det lige nu ser ud til at Gilead ligger til at komme først, efterfulgt af AbbVie og BMS.

Men Gilead og AbbVie ligger så tæt rent tidsmæssigt, at det i sidste ende vil være effekten af de to selskabers lægemidler, samt deres pris, der kommer til at afgøre kampen om markedsandele, siger analytikeren.

Læs hele artiklen fra Bloomberg her.

 Santaris forsøges solgt inden et år 

 Hepatitis-middel får superstatus af FDA

 Status på udviklingen af hepatitis C-midler 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier