Forskere bruger ’Avatar’-teknologi i kampen mod skizofreni

En gruppe britiske forskere har haft held med at behandle skizofrenipatienter vha. en ny terapiform med en computer-genereret ’avatar’, skriver Bloomberg.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Det er ikke alle skizofrene, som får noget ud af at tage medicin mod mentale problemer. Faktisk har ca. 25 pct. ingen nytte af traditionelle lægemidler mod sygdommen. Men nu er der måske håb forude for den gruppe af patienter.

Det skriver nyhedskilden Bloomberg.

Således har et nyt britisk studie vist, at man kan behandle lidelsen vha. en ny terapiform, som involverer en computer-genereret ’avatar’, der repræsenterer den eller de stemmer, som patienten hører.

Vha. computerspilsteknologi, animationssoftware og 3D-software til opbygning af ansigterne kunne patienterne selv være med til at skabe et ansigt og stemme for deres ’forfølgere’. Herefter talte forskerne til patienterne gennem den modificerede stemme, hvilket hjalp dem til at få bedre kontrol over deres tilstand.

Studiet involverede 26 personer mellem 14 og 74 år, som ikke kunne hjælpes med antipsykosemedicin. Og selvom behandlingen ikke viste nogen umiddelbar effekt på patienternes symptomer under forsøget, så viste opfølgende evalueringer efter tre måneder en klar forbedring.

”Mange af patienterne lærte faktisk at sige fra over for stemmerne og få dem til at forsvinde,” siger Julian Leff fra University College London, som stod i spidsen for studiet, til Bloomberg.

Studiet, som blev finansieret af det britiske National Institute of Health Research og Camden and Islington NHS Foundation Trust, var blot et pilotstudie. Men den velgørende organisation The Welcome Trust har allerede annonceret, at man vil give 1,3 mio. pund til forskere fra University College London og King’s College London til at foretage et mere omfattende forsøg.

Læs hele historien fra Bloomberg om den nye terapiform her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også