MedWatch

Implantat forudsiger epilepsianfald

Et nyt studie har vist, at et implantat i hjernen er i stand til at opfange tidlige faresignaler på potentielle anfald for epilepsipatienter.

Foto: Jyllands-Posten

Et hjerneimplantat er muligvis i stand til at forudsige epilepsianfald ved at opfange tidlige faresignaler. Det viser et mindre klinisk studie ifølge BBC.

Studiet, som inkluderede 15 testpersoner og netop er blevet udgivet i tidsskriftet Lancet Neurology, viste, at udstyret virkede i nogle af personerne.

Udstyret bruger hjernens elektriske signaler til at fortælle patienterne, om risikoen for et anfald er høj, moderat eller lav. Signalerne bliver opsamlet fra overfladen af hjernen og sendt videre til et andet implantat i brystet. Herfra bliver informationerne sendt videre til et håndholdt apparat, som udregner risikoen for et anfald.

Det kliniske studie fandt sted på tre forskellige australske hospitaler og blev finansieret af udviklerne af udstyret, virksomheden NeuroVista.

Læs hele historien fra BBC her.

Mere fra MedWatch

Bavarian Nordic har fundet en amerikansk produktionspartner

Den amerikanske regering har allerede købt millioner af doser af Bavarian Nordics vaccine mod abekobber, og for at kunne honorere forventeligt mange flere ordrer fra den kant, har det det danske selskab fundet og allieret sig med en amerikansk produktionspartner, ligesom man er på udkig efter kontraktproducenter i resten af verden også.

GN vil søge om tilladelse til at sælge flagskib som otc-produkt

Dagen efter, at FDA, de amerikanske sundhedsmyndigheder, meldte sig klar med de endelige retningslinjer for salg af høreapparater i håndkøb, går GN Hearing nu i offensiven ved som det hidtil eneste danske selskab at ville søge om registrering af et af sine flagskibsprodukter - høreapparatet Jabra Enhance Plus som otc-produkt.

Lundbeck sætter ekstra skub i arbejdet med potentiel vækstmotor

Lundbeck skruer forud for en amerikansk ansøgning senere på året nu op for forberedelserne med brexpiprazol som behandling af vredesudbrud hos Alzheimers-patienter. Det sker, efter at midlet tidligere på sommeren har vist positive resultater i et fase 3-studie.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier