MedWatch

Implantat forudsiger epilepsianfald

Et nyt studie har vist, at et implantat i hjernen er i stand til at opfange tidlige faresignaler på potentielle anfald for epilepsipatienter.

Foto: Jyllands-Posten

Et hjerneimplantat er muligvis i stand til at forudsige epilepsianfald ved at opfange tidlige faresignaler. Det viser et mindre klinisk studie ifølge BBC.

Studiet, som inkluderede 15 testpersoner og netop er blevet udgivet i tidsskriftet Lancet Neurology, viste, at udstyret virkede i nogle af personerne.

Udstyret bruger hjernens elektriske signaler til at fortælle patienterne, om risikoen for et anfald er høj, moderat eller lav. Signalerne bliver opsamlet fra overfladen af hjernen og sendt videre til et andet implantat i brystet. Herfra bliver informationerne sendt videre til et håndholdt apparat, som udregner risikoen for et anfald.

Det kliniske studie fandt sted på tre forskellige australske hospitaler og blev finansieret af udviklerne af udstyret, virksomheden NeuroVista.

Læs hele historien fra BBC her.

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier