Australiere vil have adgang til populært amerikansk kræftmiddel

Australske kræftpatienter lægger nu pres på landets politikere for at få adgang til et populært - men dyrt - amerikansk kræftlægemiddel gennem den nationale sundhedsforsikring. Det skriver The International News Magazine.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
oversat af Martin Havtorn Petersen

Lægemidlet Zytiga blev i april 2011 godkendt til behandling af patienter med såkaldt metastatisk kastrationsresistent prostatakræft (mCRPC), som tidligere har modtaget kemoterapi med midlet docetaxel.

Zytiga solgte for 961 mio. dollar i dets første hele år på markedet i 2012, og var dermed ikke langt fra at opnå blockbuster-status. Faktisk var det den anden mest vellykkede lancering af et kræftlægemiddel i USA nogensinde – efter Roches Avastin – og den klart mest vellykkede i europæisk sammenhæng.

Det er svært at se bort fra vækst i den størrelsesorden, især når Zytiga overgår Remicade i forhold til årlig salgsvækst.

Og mange australiere med prostatakræft lægger nu pres på politikerne for at få dem til at inkludere Zytiga i den offentlige sundhedsforsikring (PBS scheme). Hvis produktet bliver medtaget her og dermed opnår tilskud, så vil patienter med metastatisk prostatakræft få en meget højere livskvalitet og et potentielt længere liv.

Produktet er en stor succes i USA, men det er også meget dyrt, og omkostningerne er en enorm forhindring for de fleste patienter og deres familier, skriver nyhedskilden.

Læs hele historien fra The International News Magazine her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også