MedWatch

Studie: Telesundhed kan måske slet ikke betale sig

Telesundhed er udset som det helt store inden for sundhedsområdet i fremtiden. Men nu sår et nyt studie tvivl om fordelene og især de økonomiske perspektiver ved teknologien.

Foto: Colourbox

Tests og målinger af patienter fra deres eget hjem vha. moderne teknologi – såkaldt telesundhed – bliver af mange set, som det helt store inden for sundhedsområdet i fremtiden. Men et nyt britisk studie indikerer, at det måske slet ikke er værd at bruge så mange penge på.

Resultaterne vil skabe fornyet kontrovers omkring de økonomiske aspekter ved telesundhed, som mange it- og telekommunikationsvirksomheder satser på vil udvikle sig til et milliardstort marked.

Martin Knapp, som er professor i socialpolitik ved London School of Economics og en af kræfterne bag det nye studie, siger, at de skuffende resultater ikke nødvendigvis betyder, at telesundhed er spild af tid, men de viser, at man bliver nødt til at målrette det bedre.

I nogle tilfælde kan bedre teknologi og en bredere vifte af programmer muligvis forbedre resultatet, tilføjer han.

”Vi bliver nødt til at finde måder at tilpasse udstyret til den enkelte patients betingelser på. I øjeblikket kan vi ikke få øje på den fordel, som folk havde håbet på,” siger han i et interview med Reuters.

Læs hele artiklen fra Reuters med en beskrivelse af studiet her.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier