MedWatch

Kapitalforvalter: Biotekindustrien er gearet til fremtidens udfordringer

En kapitalforvalter for en stor biotekfond mener, at industrien er godt rustet til at klare de store udfordringer, man vil opleve i den nærmeste fremtid pga. amerikanske lovændringer og nedskæringer i budgettet. På sigt kan det dog koste, siger han til Reuters.

Foto: Jyllands-Posten

Ændringer i det amerikanske sundhedssystem og nedskæringer i det nationale budget kan stå i vejen for den langsigtede vækst i biotekindustrien, som ellers har oplevet stor fremgang i de senere år. Ikke desto mindre ser fremtiden lys ud for opfindsomme virksomheder, siger forvalteren for en succesfuld biotekfond ifølge Reuters.

”Den overordnede baggrund er, at i de næste 5 til 10 år vil vi se en hel del innovation indenfor medicinalområdet. Jeg tror, at vi er i starten af en 10 til 20-årig periode med en hel masse gennembrud,” siger Rajiv Kaul, forvalter for Fidelity Advisor Biotechnology Fund.

Siden 2010 har ny lovgivning fra den amerikanske regering haft en enorm indvirkning på medicinalindustrien i USA, f. eks. gennem ændrede regler og nye skatter, men kapitalforvalteren mener, at biotekindustrien er gearet til disse udfordringer.

”Hele grundlaget for The Affordable Care Act er at forbedre resultaterne og mindske omkostningerne, og jeg mener, at det er lige præcis den retning biotekindustrien bevæger sig i,” siger Rajiv Kaul til Reuters.

Men han medgiver også, at de mange nedskæringer i de offentlige budgetter er et problem på den lange bane for en industri, som i høj grad er baseret i USA.

”Jeg tror ikke, at det er et problem på den korte bane i 2013 eller 2014. Men jeg mener, at vi ser en strukturel ændring i den måde forskning bliver finansieret og udført på i USA. Jeg tror helt klart, at det bliver en konkurrencemæssig ulempe i fremtiden,” siger han.

Læs hele artiklen fra Reuters her.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier