MedWatch

Venturekapitalen dykker i USA

En ny rapport fastslår, at den samlede venturekapitalmængde i USA faldt i 2012. Billedet er det samme i stort set alle individuelle sektorer, værst ser det dog ud for biotekindustrien.

Foto: Colourbox

En rapport fra the National Venture Capital Association og PWC viser, at mængden af venturekapital, som blev spyttet i amerikanske virksomheder er faldet i 2012 for første gang i 3 år. Det skriver Los Angeles Times.

Ifølge avisen faldt antallet af aftaler med 6 pct. til 3.698 i løbet af året, mens det samlede beløb faldt med 10 pct. til 26,5 mia. dollar, svarende til omkring 150 mia. kroner.

Kigger man på de forskellige sektorer, er det softwarevirksomheder, som dominerer. Her blev der hentet 8,3 mia. dollar gennem 1.266 forskellige aftaler – en stigning på 8 pct.

Som den andenstørste investeringssektor finder man biotekindustrien, som samlede 4,1 mia. dollar ind gennem 466 aftaler. Rapporten må dog stadig give anledning til bekymring for folk i branchen, da den samlede værdi af biotekaftalerne faldt med hele 15 pct. i 2012.

Ud af de 17 industrier, som er blevet undersøgt i rapporten, oplevede 15 et fald i venturekapitalandelen, oplyser avisen.

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier