Teva sætter spørgsmålstegn ved nyt multipel sclerose-middel

Teva peger på flere problemer ved Biogens nye MS-middel i et forsøg på at få myndighederne til at afvise en godkendelse af midlet.
Foto: Teva Pharmaceuticals
Foto: Teva Pharmaceuticals
oversat af Daniel Logan Berg-Munch

Teva Pharmaceuticals, der fremstiller markedets førende middel mod multipel sclerose, Copaxone, har indgivet en appel til det amerikanske FDA, der - hvis den godtages - kan forsinke Biogen Idecs rivaliserende lægemiddels markedsdebut.

Tevas appel går på, at FDA ikke bør godkende nogen nye midler mod multipel sclerose, før de er blevet sikkerhedsgodkendt af et panel bestående af eksterne rådgivere. Teva siger yderligere, at selskabet har fundet "bekymrende oplysninger" på en offentligt tilgængelig hjemmeside vedrørende sikkerheden af Biogens lægemiddel, BG-12.

Ifølge israelske Teva viser oplysningerne, at der er blevet observeret ændringer i nyrerne på mus, rotter, hunde og aber efter gentagende behandlinger med BG-12. Selskabet antyder, at der er "væsentlig sandsynlighed for, at den samme risiko vil gælde hos mennesker."

En talsmand for Biogen udtaler, i tråd med tidligere kommentarer fra selskabets adm. dir. Geroge Scangos, at Biogen har "fuld tillid" til BG-12's sikkerhedsdata.

Reuters har detaljerne om sagen.

 Biogen vokser på top- og bundlinje

 Sclerose-medicin får investor-opmærksomhed

 Teva reorganiserer og indgår samarbejde 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også