Teva reorganiserer og indgår samarbejde

Direktøren for Teva meddeler, at virksomheden vil reorganisere sig og skære i omkostningerne. Samtidig har selskabet indgået et samarbejde for milliarder. Læs her med hvem.
Foto: Teva Pharmaceuticals
Foto: Teva Pharmaceuticals

Direktør Jeremy Levin, som overtog styringen i israelske Teva tilbage i maj vil ifølge Nasdag gennemføre en omfattende reorganisation af virksomheden, som bl.a. inkluderer en reduktion af de årlige omkostninger på op til 11 milliarder kroner over de næste fem år.

Direktøren forklarede på et møde med analytikere og investorer i New York, at virksomheden har mistet fokus og øget omkostningerne for meget pga. en række opkøb over en årrække, som udvidede Tevas kerneområde – kopimedicin – og diversificerede det ind på bestemte ikke-generiske forretningsområder.

Derfor skal omkostningerne nu sænkes, bl.a. gennem frasalg af bestemte aktiver, som ikke er relateret til kerneområdet.

”Vi har i sinde at omforme virksomheden. Vi er fuldt ud overbeviste om, at vi vil belønne vores aktionærer. Vi vil møde patienternes behov, møde medarbejdernes behov,” siger han ifølge Nasdag.

Men han oplyser også, at Teva vil indgå små og mellemstore handler for at udbygge sin portefølje af lægemidler mod sygdomme i centralnervesystemet og luftvejssygdomme, samt andre sygdomsområder. Ifølge Levin har man kapacitet til at bruge over 50 milliarder kroner på forretningsudvikling over de næste fem år.

Milliardaftale

Og en af de aftaler har Teva netop indgået med medicinalvirksomheden Xenon Pharmaceuticals. Det drejer sig om en global udviklings- og licensaftale om lægemiddelskandidaten XEN402.

Lægemidlet, som er under klinisk udvikling, er til behandling af en række smertelidelser, og falder dermed ind under det, som direktøren ser som virksomhedens kerneområde.

Ifølge aftalen betaler Teva i første omgang 235 mio. kroner til Xenon, men baseret på en række milepæle kan de skulle lægge yderligere 2 milliarder kroner i kassen. Samtidig er Xenon berettiget til royalties af eventuelt salg, og har mulighed for at deltage i kommercialiseringsprocessen i USA.

”Teva opbygger en fokuseret pipeline af nyskabende lægemidler indenfor udvalgte områder med medicinske behov. XEN402 passer ind i den strategi,” siger Jeremy Levin ifølge biospace.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også