MedWatch

De store medicinalhandler kommer igen i 2013

Efter en årrække med omkostningsbesparelser og omstruktureringer ser det ud til, at 2013 bliver året, hvor de store handler i medicinalindustrien får et comeback.

Medicinalselskaber såsom Pfizer og Bristol-Myers Squibb har brugt de seneste mange år på at fordøje tidligere opkøb, bringe fokus tilbage på deres produktudvikling og sætte penge til side pga. udsigten til patentudløb. Nu er forventningen, at de i 2013 går i gang med at købe op igen.

Fem af de største amerikanske medicinalvirksomheder, anført af Pfizer og Merck, stod tilsammen for mere end 70 mia. dollar i kontante, kortfristede eller såkaldte near-cash investeringer ved udgangen af Q3 2012.

”Vi er færdige med de fleste omkostningsbesparelser, omstruktureringer og porteføljeordninger,” siger Henry Gosebuch, direktør for health-care mergers and acquisitions ved JPMorgan Chase, og tilføjer:

”Når man sammenholder det med rekordstore kontantbeholdninger og forbedret, men stadig moderat R&D-aktivitet, tro vi, at der vil være mere M&A-aktivitet for Big Pharma i 2013.”

Johnson & Johnson, Abbott Laboratories, Sanofi, Pfizer og Merck har allerede vist interesse i en handel, som kan overskride 10 mia. dollar: Bausch & Lomb, en øjebehandlingsvirksomhed, som Warburg Pincus har sat til salg.

Læs hele historien fra Bloomberg om den formodede handelsaktivitet i det nye år her.

Bloomberg: Stor interesse for øjenvirksomhed

Medicinalgiganter bliver tilbudt ”øjen-virksomhed” 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier