MedWatch

To-cifret vækst i farmaceutisk forbrug i Afrika

Ny undersøgelse foretaget af IMS Health fremhæver stort potentiale i Afrika, hvor det farmaceutiske forbrug ventes at nå 30 mia. dollar i 2016.

Foto: Zsolt Zatrok / Stock.Xchng

Trods store udfordringer i forhold til ikke mindst betalingsevne er de store globale koncerner, der næsten alle sammen - i Afrika. Og det er ikke tilfældigt: I takt med, at vækstmulighederne bliver ved med at bevæge sig væk fra de traditionelle farmaceutiske markeder, kigger de fleste multinationale selskaber mod Afrika som en mulighed for global ekspansion.

Det skriver den internationale IT- og analysevirksomhed  IMS Health i en meddelelse på baggrund af en ny undersøgelse.

"Det afrikanske kontinent, med et marked der samlet set vil være 45 mia. dollars værd i 2020, er fyldt med potentiale, men der er store udfordringer forbundet med at udvikle en levedygtig markedsstrategi i regionen," hedder der fra IMS, der peger på følgende trends.

  • Det farmaceutiske forbrug i Afrika ventes at nå 30 mia. dollars i 2016, en vækst der er drevet af en samlet årlig vækst på 10,6 procent, hvilket placerer Afrika på en andenplads bag Asien og Stillehavet (12,5 procent) og på niveau med Latinamerika (10,5 procent).
  • Efterspørgslen på medicin i Afrika syd for Sahara (Sydafrika undtaget) forventes at afspejle en økonomi, der vokser hurtigere end noget andet sted i verden.
  • Den afrikanske middelklasse bliver ved med at vokse, og udgør nu 34 procent af befolkningen.
  • Det forventes at bybefolkningen i Afrika vil overstige Kina og Indiens bybefolkninger i år 2050.
  • Ti afrikanske storbyer forventes at udgøre mellem 20 og 30 procent af de samlede farmaceutiske markedsmuligheder i 2016.
  • Sundhedsforbruget er steget med 9,6 procent årligt i sammenlagt 49 afrikanske lande siden 2000.
  • Indien og Kina stod for henholdsvis 17,7 og 4,1 procent af afrikas farmaceutiske import i 2011.

GSK bedst til at sikre fattige mennesker medicin

Protese-koncern vil købe sig ind i Sydamerika

Mere fra MedWatch

Bavarian Nordic har fundet en amerikansk produktionspartner

Den amerikanske regering har allerede købt millioner af doser af Bavarian Nordics vaccine mod abekobber, og for at kunne honorere forventeligt mange flere ordrer fra den kant, har det det danske selskab fundet og allieret sig med en amerikansk produktionspartner, ligesom man er på udkig efter kontraktproducenter i resten af verden også.

GN vil søge om tilladelse til at sælge flagskib som otc-produkt

Dagen efter, at FDA, de amerikanske sundhedsmyndigheder, meldte sig klar med de endelige retningslinjer for salg af høreapparater i håndkøb, går GN Hearing nu i offensiven ved som det hidtil eneste danske selskab at ville søge om registrering af et af sine flagskibsprodukter - høreapparatet Jabra Enhance Plus som otc-produkt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier