MedWatch

Calcium og D-vitamin skuffer i demensstudie

Nye data viser, at calcium og D-vitamin ikke kan forebygge demens. Men forskerne bag undersøgelsen mener, at der stadig er håb for, at D-vitamin alene viser effekten.

Tidligere forskning har antydet, at D-vitamin muligvis kunne modvirke hukommelsestab samt generel funktionsnedsættelse i aldrende hjerner.

Men mere end 2.000 kvinder, der deltog i et forsøg, hvor de tog 400 internationale enheder D-vitamin og 1.000 mg calcium hver dag i gennemsnitligt otte år, udviklede nedsatte kognitive funktioner, på samme niveau som en tilsvarende gruppe, der blev behandlet med placebopiller.

Men folkene bag undersøgelsen, hvis rapport blev trykt i det amerikanske tidsskrift Journal of the American Geriatrics Society, siger, at de gennem de mange år forsøget har varet, har fået en bedre forståelse for, hvordan calcium og D-vitamin kan have modstridende virkninger. Det betyder, at de skuffende resultater kan skyldes kombinationen af de to kosttilskud.

Læs mere om det omfattende forsøg hos Reuters.

Mangel på D-vitamin påvirker ældres levetid

Mezina: Nyt vitaminpille-studie må veje tungt 

Mere fra MedWatch

Novo Nordisk når aktiemilepæl

Novo Nordisk er nu er over 2000 mia. kr. værd på børsen. Selskabet har en ”imponerende evne til konstant at grave dybt i værktøjskassen,” lyder det fra aktiechef.

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier