MedWatch

Mezina: Nyt vitaminpille-studie må veje tungt

Kosttilskudsfirmaet Mezina tror på, at et nyt positivt amerikansk studie af vitaminpiller er godt for vitaminpillens omdømme.

Foto: Ulrich Borch/JP

Det nye omfattende amerikanske studie, der viser, at et dagligt indtag af mulitvitaminpiller kan nedbringe kræftrisikoen hos ældre mænd, er godt nyt for kosttilskudsbranchen.

Det danske firma Mezina A/S mener således også, at studiet må veje markant tungere end tidligere, kritiske undersøgelser, der var baseret på meget store doser af konkrete vitaminer.

”Man kan jo kun glæde sig over, at dette studie med realistiske dagsdoser – i omegnen af den anbefalede dagsdosis – giver en klar effekt på risikoen for cancer.  Det burde veje tungt i forhold til de få tidligere studier med en negativ effekt af MEGA-doser af udvalgte, enkelte næringsstoffer som beta-karoten , E-vitamin og C-vitamin,” siger forskningskoordinator Karl Peter Andersen fra Mezina.

Med bemærkningerne henviser han til studier fra Rigshospitaler, der blev offentliggjort tidligere på året.

Mere sikkert studie

Han tilføjer, at der ikke er tvivl om, at et interventionsstudie som dette har langt større vægt end de typiske befolkningsstudier, ”hvor man blot sammenligner de grupper i befolkningen, der tager eller ikke tager multivitamin”. 

”I dette studie er der langt større grund til at tro på, at det er multivitaminen, der er årsag til den observerede forskel. Der er vist ingen andre studier af denne kvalitet, både hvad størrelse angår og deltagernes vedholdenhed til at tage den udleverede tilskud – vi snakker om 11 år, så det kræver, at deltagerne har en god disciplin.  Øjensynligt har disse halvgamle læger det,” påpeger han.

Den nye viden vil ifølge Karl Peter Andersen indgå i den almindelige viden om næringsstoffer hos både forskere, myndigheder og den almindelige forbruger.

"Vi tror, det vil føre til en mere afbalanceret holdning og til at forbedre den almindelige vitaminpilles rygte," siger han.

Mezina: Lad os få lov til at give klar besked om kosttilskud

Direktør: Medie-hetz presser branchen 

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier