MedWatch

Ny undersøgelse: Manglende information ved kræftforsøg

Patienterne mangler information, når de deltager i kræftforsøg, viser undersøgelse ifølge Reuters.

Foto: Colourbox

Ny amerikansk undersøgelse viser, at folk der deltager i kræftforsøg ikke altid får klare oplysninger omkring potentielle risici og fordele, der kan være involveret i forsøget.

Biopsier af tumorvæv kan hjælpe forskere med at finde ud af, hvor godt et forsøgslægemiddel klarer sig – men de invasive, sommetider smertefulde procedurer er typisk ikke særlig gavnlige for de deltagende forsøgspatienter.

Den nye undersøgelse viser, at mere end fem procent af sådanne biopsier kan føre til yderligere komplikationer for patienten, men at dokumenterne, der skal oplyse patienterne om de gældende risici, bruger mindre plads på at beskrive disse, end der bruges på beskrivelser af risikoen ved simple blodprøver.

”Før man begynder at udføre den slags procedurer på patienter, er det virkelig vigtigt, at de har fuld forståelse for hvad det indebærer før de giver deres samtykke,” siger Jonathan Kimmelman, fra Biomedical Ethics Unit ved McGill University, Montreal, Canada.

I den nye undersøgelse har forskere fra University of Texas MD Anderson Cancer Center i Houston gennemgået 57 kræftforsøg, der involverede tumor biopsier. I de forsøg har 576 patienter fået i alt 745 biopsier. 39 af dem resulterede i komplikationer, mens 6 resulterede i svære komplikationer, hvor patienterne måtte indlægges påny eller opereres yderlige. Dette fremgår af resultater offentliggjort d. 5. november i tidsskriftet Journal of Clinical Oncology.

Reuters har hele historien, her.

EU godkender nyt kræftmiddel

Kolesterolpiller øger kræftoverlevelse

Forsker finder nye proteiner til kræftbehandling 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier