MedWatch

Meningitis-syndere solgte medicin uden recept

Den amerikanske virksomhed, som er skyld i sidste uges dødelige meningitisudbrud i USA, har overtrådt deres beføjelser ved at sælge medicin uden at bede om recepter fra patienterne samt at opfordre læger til storindkøb af virksomhedens medicin.

Foto: PR/ NECC

Den amerikanske virksomhed New England Compounding Center (NECC), som sælger blandingsmedicin og menes at være skyld i det alvorlige meningitis-udbrud i USA henvendte sig uopfordret til læger for at tilbyde storkøb af virksomhedens medicin.

Det viser e-mails fra firmaet, som Reuters er kommet i besiddelse af. De afslører også, at NECC ikke bad om at se de enkelte recepter for de patienter, som skulle bruge medicinen, som loven i staten Massachusetts ellers foreskriver.

NECC har distribueret tusindvis af ampuller, der indeholdt inficerede steroider og har udsat 14.000 amerikanere for meningitis smittefare. 15 personer er allerede døde af medicinen.

E-mail beskederne er tydeligt bevis på, at medicinmyndighederne i Massachusetts har ret i deres formodning om, at virksomheden, som kun var autoriseret til at levere lægemidler på baggrund af specifikke recepter, har overtrådt sine beføjelser.

Af de e-mails Reuters har gennemgået fremgår det også, at NECC har videregivet ordrer til et datterselskab ved navn Ameridose LLC, til trods for at Ameridose i sidste uge udsendte en erklæring, hvori de fastslår, at de to virksomheder opererer separat.

Læs hele artiklen fra Reuters med en uddybende gennemgang af sagen her.

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier