MedWatch

Meningitis-vaccine måske på vej til alle danske børn

En væsentlig stigning i antallet af meningitis C-tilfælde får nu Sundhedsstyrelsens vaccinationsudvalg til at overveje om alle under 18 år bør tilbydes en vaccination mod den frygtede sygdom. Fire selskaber er i spil til at levere vaccinen.

Foto: Colourbox

Siden årtusindeskiftet har antallet af meningitis C-tilfælde ligget på omkring 20 om året. I 2010 blev der anmeldt 26 tilfælde, men i 2011 var tallet pludseligt vokset til 45.

De 45 tilfælde skyldes ikke et stort udbrud, da de er spredte geografisk og i tid, og det har ifølge Dagens Pharma nu fået Sundhedsstyrelsens vaccinationsudvalg til at overveje, om det er nødvendigt at indføre meningitis-vaccination af alle danskere under 18 år.

I lande som Holland, England, Irland, Island og Spanien har man reduceret antallet af meningitis-tilfælde kraftigt ved at indføre vaccinationer af alle under 18 år.

Stor beslutning

"I f.eks. Holland og Storbritannien er tilfældene af meningitis faldet meget, efter at man har indført vaccinationsprogrammet, men spørgsmålet er, om forekomsten i Danmark er stor nok til, at vi skal gøre det samme. Det er trods alt en ret stor beslutning at vaccinere alle under 18 år," siger afdelingslæge på SSI og medlem af vaccinationsudvalget Palle Valentiner-Branth.

Der findes fire forskellige vacciner for meningokok type C i Danmark: NeisVac-C fra Baxter, Meningitec fra Pfizer, Menjugate fra Chiron og Menveo fra Novartis.

Der er endnu ikke foretaget en beregning på, hvor meget det vil koste at indføre meningitis-vaccinationer til alle under 18 år.

 DI angriber Sundhedsstyrelsens vaccine-syn 

 Ny opdagelse kan føre til anderledes vaccinetyper

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt. 

 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier