MedWatch

Ny teknologi skal få bugt med global kopipandemi

En ny teknologi, som på få minutter kan undersøge, om et lægemiddel er den ægte vare eller blot billig, ueffektiv kopimedicin, kan snart se dagens lys. Manden bag siger, at det er nødvendigt, hvis man vil bekæmpe, hvad han kalder en global kopipandemi.

Foto: Dima V / Stock.Xchng

I nogle udviklingslande er problemet med forfalsket medicin så udbredt, at patienter med alvorlige sygdomme i f. eks. Sydøstasien risikerer at få medicin af alt for lav kvalitet, som i virkeligheden ikke kan behandle den sygdom, de lider af. Det siger en forsker, som er involveret i kampen mod kopimedicinen, ifølge Medical News Today.

Ved den 244ende udgave af kongressen National Meeting & Exposition of the American Chemical Society forklarede Ph. D. Facundo M. Fernández, hvordan hans hold af forskere har udviklet en teknologi, som reducerer den tid det tager at undersøge ægtheden af et lægemiddel fra en halv time til få minutter. Lige nu arbejdes der på en prototype af en billig, bærbar udgave af udstyret.

”Det vil give lægefagligt personale i udviklingslande muligheden for at undersøge, om et lægemiddel mod malaria, tuberkulose eller andre sygdomme er den ægte vare eller en forfalskning uden aktive ingredienser eller de forkerte,” siger Fernández ifølge Medical News Today og tilføjer:

”De vil være i stand til at skelne den gode medicin fra den dårlige med det samme, uden at skulle sende prøver til udenlandske laboratorier og derefter vente i dagevis eller ugevis på resultaterne.”

Han siger videre, at nye måder at opdage kopimedicinen på er vigtige, fordi problemet spreder sig i takt med globaliseringen af medicinproduktion – næsten som en global pandemi – og lægemiddelsfalsknerne bliver mere og mere sofistikerede.

Læs hele historien fra Medical News Today her.

Milliardgevinst på kopimedicin

Generika har 80 pct. af det amerikanske marked

Avis: Medicinalfirmaer bringer verdens fattige i fare

Indien vil give borgerne gratis medicin 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier