MedWatch

Canadiere fortsætter aggressiv opkøbsstrategi

Canadas største børsnoterede medicinalvirksomhed følger en særdeles aggressiv opkøbsstrategi. Seneste skud på stammen er en amerikansk virksomhed, som er købt for et milliardbeløb.

Foto: Colourbox

Valeant Pharmaceuticals Internationals milliardaftale om opkøbet af Medicis Pharmaceutical signalerer en optrapning af den opkøbsstrategi, som begyndte at skrante med sidste års mislykkede bud på virksomheden Cephalon.

Valeant, som er Canadas største børsnoterede medicinalvirksomhed, sagde i går, at man betaler 44 dollar pr. aktie i det amerikanske firma Medicis, svarende til 2,6 mia. dollar. Det er 39 pct. højere end lukkeprisen d. 31. august.

Største aftale nogensinde

Transaktionen, som udvider den nuværende portefølje af rynkebehandlinger og hudplejeprodukter, bliver færdiggjort i det første halvår af 2013, oplyser Valeant i en pressemeddelelse.

Aftalen er den største nogensinde for Valeant, som blev til efter en fusion mellem canadiske Biovail Corp. og en amerikansk forløber for virksomheden. Valeant har foretaget omkring 50 opkøb, siden Michael Pearson tog over som CEO i 2008, siger Jared Levy, en talsmand for virksomheden. Medicis, som råder over produkter såsom Solodyn og Restylane, vil udvide Valeants dermatologiafdeling.

En aktie i fremgang

”Det er en forretning, CEO’en har talt om tidligere, som de har fundet meget attraktiv med mindre statsligt pres på lønninger, samt generisk konkurrence,” siger analytiker Neil Marouka til Bloomberg i et telefoninterview.

Investorer er interesserede i aktien pga. den aggressive opkøbsstrategi, siger Marouka. Valeants aktieværdi er fordoblet siden tilblivelsen i september 2010, og er dermed langt foran Standard & Poor’s 500 Index, som er vokset med 23 pct., og NYSE Composite Index, som er vokset med 10 pct. I løbet af august i år faldt Medicis-aktien med 5,1 pct.

Læs hele historien fra Bloomberg om det canadiske firmas aggressive opkøbsstrategi her.

Mere fra MedWatch

Bavarian Nordic har fundet en amerikansk produktionspartner

Den amerikanske regering har allerede købt millioner af doser af Bavarian Nordics vaccine mod abekobber, og for at kunne honorere forventeligt mange flere ordrer fra den kant, har det det danske selskab fundet og allieret sig med en amerikansk produktionspartner, ligesom man er på udkig efter kontraktproducenter i resten af verden også.

GN vil søge om tilladelse til at sælge flagskib som otc-produkt

Dagen efter, at FDA, de amerikanske sundhedsmyndigheder, meldte sig klar med de endelige retningslinjer for salg af høreapparater i håndkøb, går GN Hearing nu i offensiven ved som det hidtil eneste danske selskab at ville søge om registrering af et af sine flagskibsprodukter - høreapparatet Jabra Enhance Plus som otc-produkt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier