MedWatch

Canadiere fortsætter aggressiv opkøbsstrategi

Canadas største børsnoterede medicinalvirksomhed følger en særdeles aggressiv opkøbsstrategi. Seneste skud på stammen er en amerikansk virksomhed, som er købt for et milliardbeløb.

Foto: Colourbox

Valeant Pharmaceuticals Internationals milliardaftale om opkøbet af Medicis Pharmaceutical signalerer en optrapning af den opkøbsstrategi, som begyndte at skrante med sidste års mislykkede bud på virksomheden Cephalon.

Valeant, som er Canadas største børsnoterede medicinalvirksomhed, sagde i går, at man betaler 44 dollar pr. aktie i det amerikanske firma Medicis, svarende til 2,6 mia. dollar. Det er 39 pct. højere end lukkeprisen d. 31. august.

Største aftale nogensinde

Transaktionen, som udvider den nuværende portefølje af rynkebehandlinger og hudplejeprodukter, bliver færdiggjort i det første halvår af 2013, oplyser Valeant i en pressemeddelelse.

Aftalen er den største nogensinde for Valeant, som blev til efter en fusion mellem canadiske Biovail Corp. og en amerikansk forløber for virksomheden. Valeant har foretaget omkring 50 opkøb, siden Michael Pearson tog over som CEO i 2008, siger Jared Levy, en talsmand for virksomheden. Medicis, som råder over produkter såsom Solodyn og Restylane, vil udvide Valeants dermatologiafdeling.

En aktie i fremgang

”Det er en forretning, CEO’en har talt om tidligere, som de har fundet meget attraktiv med mindre statsligt pres på lønninger, samt generisk konkurrence,” siger analytiker Neil Marouka til Bloomberg i et telefoninterview.

Investorer er interesserede i aktien pga. den aggressive opkøbsstrategi, siger Marouka. Valeants aktieværdi er fordoblet siden tilblivelsen i september 2010, og er dermed langt foran Standard & Poor’s 500 Index, som er vokset med 23 pct., og NYSE Composite Index, som er vokset med 10 pct. I løbet af august i år faldt Medicis-aktien med 5,1 pct.

Læs hele historien fra Bloomberg om det canadiske firmas aggressive opkøbsstrategi her.

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier