Amerikansk medicinalgigant i ny canadisk life science-fond

Teralys Capital og den amerikanske medicinalvirksomhed Eli Lilly & Co. er hovedinvestorerne i en ny 150 millioner-dollar fond dedikeret til life science-sektoren.
oversat af Martin Petersen

Teralys Capital annoncerede for nylig en investering på 65 millioner US dollars i fonden, TVM Life Science Ventures VII, som har et foreløbigt kapitalgrundlag på 150 millioner dollars. Fonden vil primært fokusere på medicinudvikling i de tidlige stadier, samt muligheder i forbindelse med Life Science virksomheder.

Investeringen fra Teralys Capital muliggør – sammen med investeringer fra Eli Lilly & Co. og andre partnere – en ny investeringsmodel i den canadiske provins Québec, som involverer formationen af såkaldte ”single therapeutic asset companies”, som skal bringe lægemidler fra kandidat-stadiet til klinisk godkendelse, og være til fordel for hele det lokale life science miljø bestående af forskere, entreprenører, forretningspartnere og tjenesteudbydere.

Tre hovedkrav

TVM Capital er en succesrig, international investeringsvirksomhed som har opereret siden 1983. Den nye fond kommer til at ligge i byen Montréal og lever op til de tre hovedkrav fra Teralys Capital for at gennemføre vellykkede investeringer i Life Science-sektoren og yde optimal støtte til virksomheder i Québec:

Et kapitalgrundlag på minimum 150 millioner dollars, et allerede afprøvet internationalt netværk og deltagelse fra strategisk vigtige partnere. Udover Teralys Capital og Eli Lilly spytter også BDC Venture Capital, Fondaction og Advantus Capital Management penge i projektet.

Som et led i aftalen opretter Eli Lilly en canadisk afdeling af Chorus i Montréal. Chorus - en selvstændig Eli Lilly-enhed - er et verdensomspændende netværk for udvikling af lægemidler i tidlige stadier, som fokuserer på at designe og udføre effektive og fokuserede udviklingsplaner, der fører potentielle lægemidler fra kandidat stadie til klinisk godkendelse på en omkostningseffektiv måde.

Enheden kan trække på interne færdigheder fra Eli Lilly koncernen, CRO virksomheder og eksterne konsulenter med meget specifikke kompetencer. Chorus Canada kommer til at arbejde med udbydere af udviklingstjenester både i og uden for den canadiske provins om at tilbyde udviklingstjenester til projekt-fokuserede virksomheder, primært beliggende i Québec.

Læs hele historien fra fiercebiotech her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også