MedWatch

Amerikansk medicinalgigant i ny canadisk life science-fond

Teralys Capital og den amerikanske medicinalvirksomhed Eli Lilly & Co. er hovedinvestorerne i en ny 150 millioner-dollar fond dedikeret til life science-sektoren.

Teralys Capital annoncerede for nylig en investering på 65 millioner US dollars i fonden, TVM Life Science Ventures VII, som har et foreløbigt kapitalgrundlag på 150 millioner dollars. Fonden vil primært fokusere på medicinudvikling i de tidlige stadier, samt muligheder i forbindelse med Life Science virksomheder.

Investeringen fra Teralys Capital muliggør – sammen med investeringer fra Eli Lilly & Co. og andre partnere – en ny investeringsmodel i den canadiske provins Québec, som involverer formationen af såkaldte ”single therapeutic asset companies”, som skal bringe lægemidler fra kandidat-stadiet til klinisk godkendelse, og være til fordel for hele det lokale life science miljø bestående af forskere, entreprenører, forretningspartnere og tjenesteudbydere.

Tre hovedkrav

TVM Capital er en succesrig, international investeringsvirksomhed som har opereret siden 1983. Den nye fond kommer til at ligge i byen Montréal og lever op til de tre hovedkrav fra Teralys Capital for at gennemføre vellykkede investeringer i Life Science-sektoren og yde optimal støtte til virksomheder i Québec:

Et kapitalgrundlag på minimum 150 millioner dollars, et allerede afprøvet internationalt netværk og deltagelse fra strategisk vigtige partnere. Udover Teralys Capital og Eli Lilly spytter også BDC Venture Capital, Fondaction og Advantus Capital Management penge i projektet.

Som et led i aftalen opretter Eli Lilly en canadisk afdeling af Chorus i Montréal. Chorus - en selvstændig Eli Lilly-enhed - er et verdensomspændende netværk for udvikling af lægemidler i tidlige stadier, som fokuserer på at designe og udføre effektive og fokuserede udviklingsplaner, der fører potentielle lægemidler fra kandidat stadie til klinisk godkendelse på en omkostningseffektiv måde.

Enheden kan trække på interne færdigheder fra Eli Lilly koncernen, CRO virksomheder og eksterne konsulenter med meget specifikke kompetencer. Chorus Canada kommer til at arbejde med udbydere af udviklingstjenester både i og uden for den canadiske provins om at tilbyde udviklingstjenester til projekt-fokuserede virksomheder, primært beliggende i Québec.

Læs hele historien fra fiercebiotech her.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier