MedWatch

Dødsfald kan åbne for salg af amerikansk firma

Ifølge Bloomberg kan den amerikanske virksomhed Achillion Pharmaceuticals muligvis få et salg af virksomheden i stand, efter at flere medicinalvirksomheder har oplevet problemer med deres hepatitis C lægemidler på det seneste.

Foto: Colourbox

Achillion Pharmaceuticals, som udvikler hepatitis C behandlinger, er blevet forbigået af potentielle opkøbere gennem det seneste år. Men nu kan virksomheden måske tiltrække fornyet interesse efter at flere rivaler har oplevet store problemer i forbindelse med hepatitis C lægemidler.

Bristol-Myers Squibb annoncerede i sidste uge, at man skrinlagde en eksperimentel hepatitis C pille, som virksomheden havde fået kontrol over gennem opkøbet af Inhibitex, da en patient døde og andre blev indlagt på hospitalet efter at have taget medicinen i et studie.

Patientdød får gigant til at droppe milliardpille 

Og denne uge annoncerede virksomheden Idenix Pharmaceuticals, at FDA havde sat en stopper for deres studie af en lignende behandling.

Ny amerikansk virksomhed i hepatitis C-problemer 

Markedet for nye hepatitis C behandlinger anslås at vokse til 20 milliarder dollar i 2020 og indtil videre har Achillion oplevet nogle problemer med de to lægemidler de pt. Har under udvikling. Derfor mener Piper Jaffray Cos. Og William Blair & Co da også, at det 481 millioner-dollar-store firma kan tiltrække fornyet opmærksomhed som opkøbskandidat fra medicinalgiganter såsom Merck, Roche og Vertex Pharmaceuticals.

Læs hele artiklen fra Bloomberg om Achillions nye muligheder her.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier