MedWatch

Ny amerikansk virksomhed i hepatitis C-problemer

Et amerikansk biotekselskab har fået sat deres vigtigste hepatitis C-program på standby af de amerikanske sundhedsmyndigheder FDA i kølvandet på det dødelige udfald af Bristol-Myers Squibbs hepatitis-studier.

Foto: Colourbox

Idenix Pharmaceuticals har allerede fået sat deres mest fremtrædende kliniske program for hepatitis C på delvis standby. Og nu har FDA også valgt at sætte virksomhedens prækliniske behandling IDX1936 - en anden såkaldt ”nucleotide polymerase inhibitor” i selskabets pipeline - på klinisk standby.

Biotekvirksomheden har annonceret en række skærpede sikkerhedsforanstaltninger for deres førende hepatitis C-behandling, som selskabet siger, kan gennemføres i løbet af få uger. Men ikke desto mindre faldt virksomhedens aktie markant pga. de bekymrende nyheder.

En bedre toksicitetsprofil

”Ud fra vores samtaler med FDA kan vi forstå, at den kliniske standby er en sikkerhedsforanstaltning fra deres side pga. de negative resultater fra BMS-986094,” siger Idenixs direktør Ron Renaud til FierceBiotech.

Direktøren hentyder til beslutningen fra FDA om at stoppe forsøg med det Bristol-Myers Squibb-ejede selskab Inhibitexs hepatitis C-middel BMS-986094, efter en person døde under forsøgene, som beskrevet her på Medwatch i sidste uge. Han siger videre:

”Både IDX184 og IDX19368 tilhører den samme overordnede klasse af NS5B inhibitorer, og har den samme aktive metabolit som BMS-986094. Men vores forbindelse har mange egenskaber, ikke mindst den såkaldte ”prodrug” tilgang, som vi mener, giver den en bedre toksicitetsprofil end BMS-986094.”

Læs hele historien fra FierceBiotech om de nye hepatitis-problemer her.

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier