MedWatch

Bayers forligsomkostninger stiger voldsomt

Bayer AG meddeler ifølge Bloomberg, at forligsomkostningerne i forbindelse med amerikanske anklager om, at virksomhedens p-piller skulle forårsage blodpropper, er steget til mere end 402 millioner dollar.

Foto: Bayer / PR

Bayer har indgået forlig i næsten 1.900 sager, hvori deres p-piller Yasmin og Yaz beskyldes for at forårsage blodpropper, der kan føre til hjerteanfald og slagtilfælde. Det meddeler virksomheden i et aktienyhedsbrev onsdag. Bayer siger videre, at man har betalt 402,6 millioner dollar i forligsomkostninger til en enkelt gruppe af blodpropssager, hvilket svarer til ca. 212.000 dollar per sag.

Bayer har ydermere fordoblet reservebeholdningen til Yaz-sagerne, og dermed tilsidesat 496 millioner euro. I 2010 og 2011 satte virksomheden samlet set 200 millioner euro af til disse retssager.

”Vi mener, at vi har taget de nødvendige forholdsregler for størstedelen af de sager, vi er villige til at indgå forlig i med disse økonomiske foranstaltninger,” skriver Bayer i en e-mail til Bloomberg.

Medicinalindustrianalytikere, såsom Richard Vosser fra JPMorgan Chase & Co, har sagt, at Bayer muligvis kan ende med at betale mere end 2 milliarder euro for at indgå forlig i alle sagerne om p-pillerne.

Læs hele historien fra Bloomberg om Bayers tårnhøje forligsomkostninger her.

 Bayer slår rekorder med sundheds-division

 Medicinalfirmaers amerikanske forretningsgange dømt ulovlige

 Bayer øger selvtilliden

 Indiske myndigheder giver lov til brud på Bayer-patent 

Mere fra MedWatch

FDA godkender mikrobiommiddel fra Ferring

Medicinalselskabet Ferring Pharmaceuticals har fået amerikansk godkendelse af sin biologiske kandidat mod tarminfektioner med den ondartede bakterie clostridium difficile.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier