MedWatch

Vaccine til behandling af Parkinson på vej i klinik

For nylig skabte nye resultater i en vaccine mod Alzheimers sig opmærksomhed internationalt. Nu er verdens første Parkinsons-vaccine også på vej videre i de kliniske faser.

Den østrigske virksomhed, Affiris AG, har påbegyndt verdens første kliniske fase I forsøg med henblik på at udvikle en vaccine mod Parkinsons sygdom (PD01A) ved Confraternität Privatklinik Josefstadt i Wien. Det er første gang nogensinde at en vaccine har potentiale til at behandle årsagen til sygdommen.

Studiet, som er generøst finansieret af den amerikanske Michael J. Fox Foundation, skal teste PD01A på 32 patienter med Parkinsons sygdom. Forsøgets primære endpoints er sikkerhed og tolerabilitet af PD01A.

PD01A er den første vaccine i verden som er lavet til at behandle Parkinsons, frem for blot at behandle symptomerne af sygdommen. Vaccinen er rettet mod et protein kaldet alpha-synuclain som spiller en vigtig rolle i forhold til udviklingen af Parkinsons, og vaccinens formål er at få immunsystemet til at producere antistoffer rettet mod alpha-synuclein proteinet.

Læs hele historien fra Medical News Today her.

En vaccine mod Alzheimers? 

Fremstød til Lundbeck i kapløb om Alzheimers-vaccine 

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier