MedWatch

Her er de 10 mest læste artikler på MedWatch i 2019

Massefyringer, frasalg i Nordsjælland og Novo Nordisks ambitioner for sin diabetespille er nogle af de historier, der har tiltrukket sig fleste læsere på MedWatch i 2019. Her kan du genopfriske din hukommelse.

Foto: MedWatch

De sidste dage i 2019 er ved at løbe ud, og det er for de fleste en anledning til at kigge tilbage på det forgangne år.

Det er også tilfældet for MedWatch-redaktionen, har skrevet mere end 4.000 artikler om life science-industrien i løbet af 2019. Vi har kigget dybt i statistikken, og præsenterer her de ti historier, som I - læserne - klikkede mest på i 2019.

Øverst på listen er:

Biogen sælger fabrik i Hillerød med 800 ansatte for 5,9 mia kr

Medicinalselskabet Biogen har solgt sin danske fabrik med 800 medarbejdere til japanske Fujifilm. Alle ansatte kan forvente at beholde deres job under den nye ejer, skriver firmaet.

Novo har life science-branchens bedste ry - Coloplast, Genmab og Widex følger trop

I en ny imagerapport giver Novo Nordisk alle andre medicinal- og medico-firmaer herhjemme baghjul. Kun på et enkelt område placerer ansatte i branchen selskabet helt i bunden.

Mads Krogsgaard er den sidste fra Novo Nordisks gamle garde, men han er ikke klar til pension

Der er stadig masser af ærgerighed og gåpåmod tilbage i Mads Krogsgaard Thomsen - alderspræsidenten i Novo Nordisks koncerndirektion. Omgivet af et helt nyt hold af underdirektører er han klar til at svinge taktstokken over de næste store gennembrud i medicinalkoncernens forskning og udvikling.

MedWatch Top100: Her er verdens største medicinal- og biotekselskaber

MedWatch har igen i år sammen med analysehuset S&P Global Market Intelligence opgjort listen over verdens 100 største medicinal- og biotekselskaber. Flere danske selskaber tager plads på listen.

Bortvist sygehusansat er serieiværksætter med et blakket ry

Christian Pedersen, som for nylig blev bortvist fra sit job på Slagelse Sygehus, er tidligere Venture Cup-vinder og modtog i 2013 Carewares Iværksætterpris for en tilsyneladende lovende opfindelse. Allerede en måned senere afbrød Careware dog samarbejdet med den unge iværksætter.

Novo-forskningschef: Diabetespille har fået maksimal fordel i konkurrencen

Mads Krogsgaard Thomsen, forskningsdirektør i Novo Nordisk, er stolt over at have søgt om godkendelse af oral semaglutid flere måneder tidligere end oprindeligt ventet. Det giver en "maksimal" fordel over for konkurrenterne, siger han.

Abbvie massefyrer i Danmark – siger farvel til hver tredje

Medicinalgiganten Abbvie samler de danske, norske og svenske afdelinger i en ny, skandinavisk organisation, og det udløser fyringer i Danmark, hvor 25 ansatte er blevet opsagt.

Novo Nordisk øjner orale løsninger med ny leveringsteknologi

Forskere fra MIT har sammen med Novo Nordisk opfundet et miniature-device til effektiv oral levering af insulin og andre biologiske lægemidler. Det kan bane vejen for Novos årtier lange drømme om at tilbyde en insulintablet, men kan ifølge forskningschef også bruges på tværs af hele forretningen.

Novo-topchef efter høring: Indkøbere fortæller ikke hele sandheden om systemet

De amerikanske indkøbsorganisationer udtrykker ikke hele sandheden om systemet, når de siger, at de ikke har indflydelse på Novo Nordisks listepriser på insulin. Det mener Lars Fruergaard Jørgensen, adm. direktør i Novo Nordisk.

Novo Nordisk får ny landechef i Danmark

Medicinalselskabet Novo Nordisk skifter ud på posten som øverste landechef for koncernens danske afdeling efter blot 1 år og ni måneder. Ny mand på posten kommer fra egne rækker.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier