MedWatch

FDA mødes med rådgivere om tredje vaccinestik

Spørgsmålet om booster-vacciner skal tages op i USA, hvor landets fødevare- og lægemiddelstyrelse gør klar til at inddrage flere parter i debatten.

Foto: Tom Brenner/REUTERS / X06967

Den amerikanske fødevare- og lægemiddelstyrelse, FDA, mødes fredag for at diskutere med flere parter, om der skal tages hul på "boostervacciner" i USA.

Det skriver Bloomberg News.

Mødet vil fungere som en offentlig debat, hvor repræsentanter fra Biden-administrationen, ledende ansatte i medicinalselskaber, videnskabspersoner, folkesundhedseksperter og aktivister vil diskutere, om der er behov for et tredje stik, eller om de vil være bedre brugt i den tredje verden, hvor adgangen til vacciner har været uhyre begrænset.

Mødet vil byde på præsentationer fra blandt andet Pfizer og FDA.

Biden-administrationen vil fra næste uge tilbyde boostervacciner - tredje stik - med Pfizers vaccine mod covid-19 til næsten alle vaccinerede voksne, skriver Bloomberg News.

Forslaget møder kritik fra flere sundhedseksperter, der mener, at administrationen forhaster sig, da der endnu ikke er tilstrækkelig data.

"Hvis rådet stemmer imod brugen af "boosters", vil det bringe administrationen i en uheldig position," siger Norman Baylor, der er tidligere direktør for FDA's vaccineforskning, til Bloomberg News.

En konklusion på mødet er ventet i løbet af fredag. Det er i sidste ende FDA's eget valg, om styrelsen vil følge anbefalingen fra rådet.

Pfizer ligger sent fredag eftermiddag 1,1 pct. lavere i 43,97 dollar på børsen i New York.

 

Forskere ser ikke behov for booster-vacciner til alle

USA advarer mod at bruge heste-ormekur mod corona

Ungarn vil tilbyde borgere tredje vaccinedosis fra august 

Mere fra MedWatch

CHMP godkender seks lægemidler

Det europæiske lægemiddelagenturs ekspertkomite har på dets møde i oktober indstillet til, at seks nye lægemidler sendes på markedet i Europa – heriblandt et middel baseret på Genmabs teknologi. Samtidig anbefaler komiteen, at ti lægemidler kan bruges på nye måder.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier