MedWatch

Forskere ser ikke behov for booster-vacciner til alle

Som det ser ud nu, er der ingen grund til at udrulle booster-vacciner bredt, mener forskere fra FDA og WHO.

Foto: Andrew Kelly/REUTERS / X02844

Det er ikke nødvendigt at give hele befolkninger et booster-stik. Det påstår en række forskere fra både USA's føderale fødevare- og lægemiddelmyndighed, FDA, og verdenssundhedsorganisationen WHO, i en artikel publiceret i et medicinsk tidsskrift mandag.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Forskerne mener, at der brug for flere beviser for at retfærdiggøre effekten ved booster-stik. Det til trods for, at man f.eks. i USA gør klar til at gennemføre tredje stik allerede fra næste uge.  

Ifølge forskerne bør der foretages en mere grundig evaluering af, hvor mange smittetilfælde man reelt vil kunne forhindre ved et tredje stik. Desuden påpeger de bl.a., at det vil gøre større forskel at benytte vaccinerne i områder, hvor mange slet ikke er vaccineret.

Som MedWatch har beskrevet, har det danske selskab Bavarian Nordic lige nu en booster-vaccine undervejs - og dét indtil videre med gode resultater til følge.

 

International milliardfond: Vaccineproducenter bør stille vacciner til rådighed for konkurrenters forsøg

EMA starter vurdering af Pfizers ansøgning om booster-vaccination 

Regeringens eksperter skød tidligt vaccine fra Bavarian Nordic ned 

Mere fra MedWatch

Læs alt om Demants regnskab og nedjustering

Demant har haft et svagt andet kvartal med modvind på markederne i blandt andet USA. Lav forbrugertillid og skyhøj inflation gør sit indhug i finanserne hos Demant, der i forbindelse med kvartalsregnskabet måtte nedjustere forventningerne til hele året. Læs alt om selskabets kvartalsregnskab her.

HR-direktør beskyldt for sexchikane hos Copenhagen Medical

En række yngre kvinder har sagt op hos Copenhagen Medical efter grænseoverskridende oplevelser med HR-direktøren i diagnostikselskabet, som nu bliver beskyldt for uønsket at massere deres ben, skrive upassende sms’er til dem om natten og banke på deres hotelvinduer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier