MedWatch

Forskere ser ikke behov for booster-vacciner til alle

Som det ser ud nu, er der ingen grund til at udrulle booster-vacciner bredt, mener forskere fra FDA og WHO.

Foto: Andrew Kelly/REUTERS / X02844

Det er ikke nødvendigt at give hele befolkninger et booster-stik. Det påstår en række forskere fra både USA's føderale fødevare- og lægemiddelmyndighed, FDA, og verdenssundhedsorganisationen WHO, i en artikel publiceret i et medicinsk tidsskrift mandag.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Forskerne mener, at der brug for flere beviser for at retfærdiggøre effekten ved booster-stik. Det til trods for, at man f.eks. i USA gør klar til at gennemføre tredje stik allerede fra næste uge.  

Ifølge forskerne bør der foretages en mere grundig evaluering af, hvor mange smittetilfælde man reelt vil kunne forhindre ved et tredje stik. Desuden påpeger de bl.a., at det vil gøre større forskel at benytte vaccinerne i områder, hvor mange slet ikke er vaccineret.

Som MedWatch har beskrevet, har det danske selskab Bavarian Nordic lige nu en booster-vaccine undervejs - og dét indtil videre med gode resultater til følge.

 

International milliardfond: Vaccineproducenter bør stille vacciner til rådighed for konkurrenters forsøg

EMA starter vurdering af Pfizers ansøgning om booster-vaccination 

Regeringens eksperter skød tidligt vaccine fra Bavarian Nordic ned 

Mere fra MedWatch

Sanofi dropper udvikling af mRNA-vaccine mod covid-19

Moderna samt Pfizer og Biontech har sat sig så effektivt på markedet for mRNA-vacciner mod covid-19, at Sanofi nu dropper selskabets kandidat inden for samme teknologi - satser i stedet på mere traditionel vaccine-teknologi.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier