MedWatch

Dansk coronavaccine viser kraftig boostereffekt

Bavarian Nordic har mandag morgen fremlagt de foreløbige resultater fra et fase 1-forsøg med en dansk-udviklet vaccine mod coronavirus. Ifølge selskabet giver vaccinen neutraliserende antistofniveauer, der var højere end dem, der er rapporteret for de godkendte vacciner.

Foto: Philip Davali/Ekstra Bladet, Philip Davali

En dansk-udviklet vaccine mod coronavirus har vist stort potentiale som en mulig beskyttelse mod coronavirus.

Det oplyser Bavarian Nordic, der har indlicenseret vaccinen fra biotekselskabet Adaptvac, i en børsmeddelelse mandag morgen.

Vaccinen er afprøvet blandt 45 raske personer på Radhoud University Medical Centre i Holland, der alle har modtaget to doser af vaccinen.

Ifølge Bavarian Nordic har forsøget vist, at der for alle undersøgte dosis af vaccinen blev målt antistofniveauerne væsentlig højere efter booster-vaccinationen og op til 12 gange højere end de niveauer, der er målt i personer med overstået covid-19-sygdom. Desuden var antistofniveauerne væsentlig højere end de niveauer, der er rapporteret for de godkendte vacciner, lyder det. Samtidig vistes høje neutraliserende antistofniveauer mod nyere virusvarianter, herunder også den dominerende Delta-variant.

Der forekom ingen alvorlige bivirkninger.

“Vi er særdeles tilfredse med at rapportere positive resultater fra det første forsøg i mennesker med vores covid-19-vaccine, der bekræfter dens evne til at fremkalde høje og brede antistofniveauer, der er bedre end dem, der er rapporteret for de godkendte vacciner. Samtidig viser resultaterne også, at vaccinen har en favorabel bivirkningsprofil. Disse resultater er særdeles lovende for vores kommende fase 2-forsøg, der ventes påbegyndt senere i august, og som vil undersøge vaccinens potentiale som en universel booster-vaccine,” udtaler Paul Chaplin, adm. direktør for Bavarian Nordic i meddelelsen.

Endelige resultater fra forsøget forventes at foreligge senere i andet halvår 2021.

Bavarian Nordic: Coronavaccine slår Pfizers på flere parametre 

Mere fra MedWatch

FDA godkender booster-vaccine til babyer

Sundhedsmyndighederne i USA har godkendt Modernas og Pfizer/Biontechs coronavaccine, der er rettet mod børn helt ned til seks måneders alderen til brug som booster.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier