MedWatch

Danmark har værnemidler til flere år

Lagrene er så fyldte, at Danmark står rustet til at håndtere endnu en pandemi-bølge, skulle den komme. Det skriver Dagbladet Børsen.

Foto: Stine Tidsvilde

Mens der under corona-pandemiens udbredelse i det danske samfund opstod et pludseligt og enormt behov for værnemidler som sprit og mundbind, så behøver danskerne ikke at være bekymrede for, at der er blevet tømt ud i beholdningen.

Tværtimod, fortæller Martin Magelund, der er centerdirektør på Rigshospitalet, til Dagbladet Børsen:

"Vi har rigeligt. Faktisk til flere år frem, hvis forbruget holdes på et normalt niveau," siger han.

Svend Larsen, som er Rigspolitiets direktør, forklarer desuden til Børsen, at der er tale om en investering, som skal sikre, at Danmark ikke risikerer at ende i en lignende krise, som den der udspillede sig i marts.

Han slår fast, at vi i Danmark aldrig igen havner i en situation, hvor vi er afhængige af udlandet til levering af værnemidler.

 

Regeringen sætter repræsentativ test på pause

Minister kræver regler for fair handel med sundhedsprodukter

Tusindvis af virksomheder er strømmet til med hjælp under krisen 

Mere fra MedWatch

Tidligere storaktionær holder døren på klem for ny investering i Orphazyme

Venturefonden Sunstone, der for nyligt solgte ud af sine aktier i Orphazyme, afviser ikke på et senere tidspunkt igen at skyde penge i selskabet, der torsdag fik en kold skulder af FDA til selskabets NPC-kandidat. Men fondens formål gør en geninvestering til en svær øvelse, lyder det fra general partner, Sten Verland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier