MedWatch

EU stiller 18 mia. kr. klar til forhåndsindkøb af coronavirusvacciner

EU vil benytte en nødpulje på 18 mia. kr. til at forhåndsindkøbe coronavirusvacciner, selvom det endnu langt fra er sikkert, om vaccinerne virker.

Foto: Yves Herman / Reuters / Ritzau Scanpix

Efterspørgslen på en coronavirusvaccine er så høj, at verdens sundhedsmyndigheder er villige til at bruge milliarder på at forhåndsindkøbe vacciner, der endnu ikke har bevist sit værd i kliniske studier.

EU har netop besluttet at benytte en nødpulje på 2,4 mia. euro – 18 mia. kr. – til at forhåndsindkøbe vacciner mod den verserende coronavirusvaccine.

Det skriver Reuters.

EU vil købe vaccinerne, selvom der er en risiko for, at de ikke består kliniske studier og dermed er værdiløse. Unionen frygter, at det er den eneste måde at sikre adgang til vaccinerne, der uden tvivl vil blive voldsomt efterspurgte, skriver Reuters.

En del af pengene fra nødpuljen skal desuden benyttes til at øge vaccineproduktionen i Europa.

Hensigtserklæringen fra EU kommer efter, at den amerikanske stat har sikret sig 300 millioner doser af Oxford University og Astrazenecas coronavirusvaccine Chadox1-S ved at investere 8 mia. kr. i udviklingen af vaccinen.

Tidligere på dagen opfordrede Unicefs generalsekretær i Danmark, Karen Hækkerup, til "global solidaritet" i forbindelse med udrulningen af en coronavirusvaccine.

"Det må ikke blive alles kamp mod alle, som vi f.eks. så det i forbindelse med indkøbet af værnemidler mod virussen. Vi har brug for, at alle forstår, at vi er afhængige af hinanden her på kloden. Hvis smitten stadig breder sig ét sted, får vi aldrig åbnet verden, som vi kender den fra før," sagde hun til Jyllands-Posten.

Unicef opfordrer til "global solidaritet" ved lancering af coronavirusvaccine

Den amerikanske stat udvælger fem coronavirusvacciner til "Operation Warp Speed"

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier