MedWatch

Stor opbakning blandt danskerne til loft på topcheflønninger

Socialdemokratiet har foreslået politisk regulering af høje lønninger, og det bakker en stor andel af danskerne op om. Venstre mener dog, at regulering er en dårlig idé.

Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

Topchefernes lønninger har nu ramt et niveau, der er så højt, at der er brug for politisk indblanding. Det mener et flertal af danskerne ifølge en undersøgelse, Wilke har lavet for MedWatchs søstermedie PolicyWatch

Dermed bakker befolkningen op om Socialdemokratiets forslag om at regulere på området. Partiet vil bl.a. indføre en grænse, så maksimalt 20 pct. af lønnen må være variabel, hvilket dækker over eksempelvis medarbejderaktier eller aktieoptionsprogrammer. 

Præsenteret for forslaget og adspurgt, om det er en god idé at regulere de højeste lønninger via lovgivning, svarer 45 pct. af danskerne "ja" imod 34,8 pct., der siger "nej." Resten svarer "ved ikke."

"Det overrasker mig overhovedet ikke. Det er helt tydeligt, når man ser på den lønudvikling, der har været i toppen af dansk erhvervsliv, at det er stukket fuldstændig af, og der er sket en afkobling til, hvad helt almindelige lønmodtagere tjener," siger Peter Hummelgaard, EU-ordfører og medlem af Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget for Socialdemokratiet.

Torsten Schack Pedersen, erhvervsordfører hos Venstre, er heller ikke overrasket over opbakningen til Socialdemokratiets forslag. Han mener dog ikke, at det er et område, der kræver indblanding fra politikerne. 

"Vi synes grundlæggende, at virksomhederne må selv om, hvad de betaler i løn til deres chefer. Det har vi ikke nogen lyst til at blande os i," siger han.

Denne artikel er leveret af MedWatchs søstermedie PolicyWatch.

Ambu-boss på forkant med ny lønlov – er gået all in på rapportering

ATP utilfreds med bonusfest i Genmab Lundbecks topchef får ny lønordning

Ambu-chefs løn steg 55 pct. i 2018 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier