MedWatch

Ambu-boss på forkant med ny lønlov – er gået all in på rapportering

Topledelsen i Ambu lever allerede i fuldt omfang op til kommende nye regler i Selskabsloven, som kræver fuld indsigt i blandt andet løn og bonus for individuelle topledere i store firmaer.   

Foto: /Ritzau Scanpix/Stine Bidstrup

Den øverste ledelse i medicoselskabet Ambu er først i førerfeltet, når det kommer til at give offentligheden indsigt i løn og bonusforhold for toplederne i selskabet, som sælger udstyr til hospitaler og redningstjenester. Ved seneste årsregnskab indførte Ambu fuld lønrapportering, der giver oplysning om alt fra løn, bonus, opsigelsesvarsel og firmabil.

Det skriver Børsen.

Dermed lever selskabet allerede fuldt ud op til nye regler i Selskabsloven, som træder i kraft fra juni af. De betyder, at samtlige 154 børsnoterede selskaber i Danmark indenfor to år blandt andet skal offentliggøre detaljer om ledelsens præcise løn, strukturen på bonusordninger og om bestyrelsens honorarer.

"Som topchef må man lære at leve med, at der er nogle, der vil stalke din løn. Det her er meget lettere for alle. Man spiller ikke med fordækte kort. Vi kan se aktionærerne i øjnene, hvis vi har performet godt. Og det har vi i al beskedenhed gjort i ti år," siger Lars Marcher, til avisen.

Lars Marcher fik i 2017/18 18,5 mio. i samlet løn. Af den var 6,2 mio. af dem fast løn, resten bonus. Fra det ene år til det andet steg Lars Marchers løn 6,5 mio. kr.

De nye regler i Selskabsloven er ikke særlige for Danmark, men følger af et EU-direktiv om aktionærers rettigheder.

Ambu-chefs løn steg 55 pct. i 2018

Investor: Ambus topchef fortjener overdreven løn

Lars Marcher lægger lønpakke på over 500 mio frem: "Jeg har det rigtig fint med det"

Lars Marcher står til at score 500 mio kr i bonus - storinvestor beder om ændringer 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier