MedWatch

Fremskrivning: USA's sundhedsregning vil stige med 16.000 milliarder kroner på 10 år

USA’s komplicerede sundhedssystem vil blive 5,5 pct. dyrere om året og koste det amerikanske samfund 39.000 mia. kr. om året i 2027, viser ny fremskrivning.

Foto: Denis Paquin

Mens globale medicinalselskaber som danske Novo Nordisk er under stigende politisk pres fra amerikanske politikere for at øge gennemsigtigheden om priserne på medicin, er der intet, der tyder på, at USA’s komplekse sundhedssystem bliver billigere at drive i de kommende år.

Det skriver Berlingske Business.

En fremskrivning fra de amerikanske myndigheder forudser, at landets sundhedssystem vil blive endnu dyrere for landet og de amerikanske borgere frem mod 2027. I 2017 var udgifterne i det amerikanske sundhedssystem svimlende 23.000 mia. kr., men ifølge fremskrivningen vil USA’s samlede omkostninger til sundhed stige med 5,5 procent i gennemsnit hvert år frem til 2027 og dermed ramme næsten 40.000 mia. kr. om otte år.

"Der er ingen gennemsigtighed i det amerikanske system. Vi har ingen mulighed for at vurdere, hvor meget de forskellige aktører tjener. Vi ved heller ikke, om systemet er rimeligt, når vi ikke har indsigt i alle transaktioner fra medicinproducent, grossist, medicinindkøber, forsikringsselskaber, apoteker og frem til patienten," sagde Kasia Lipska, endokrinolog og forsker ved Yale University, for nyligt til Berlingske Business.

Hun kalder det amerikanske sundhedssystem for "sygt" og publicerede for få uger siden en videnskabelig artikel, der konkluderer, at amerikanske diabetespatienter i høj grad rationerer deres medicin, fordi priserne i USA er så høje.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier