MedWatch

Operationsinstrumenters engelske navne volder problemer på Aarhus Universitetshospital

Engelske navne på operationsinstrumenter har siden udflytningen i maj 2018 besværliggjort arbejdet på operationsstuerne på Aarhus Universitetshospital.

Aarhus Universitetshospital (AUH) har i månedsvis arbejdet med at oversættelser instrumenternes navne fra engelsk til dansk for at sikre et patientsikkert system, skriver Jyllands-Posten Aarhus.

Problemerne er opstået i kølvandet på udflytningen af akutmodtagelse fra Nørrebrogade til Skejby i maj 2018, og det har været medvirkende til at besværliggøre arbejdsgangene på operationsstuerne og i hospitalets sterilcentral, skriver mediet.

Hospitalet bruger i omegnen af 22.000 forskellige sterile operationsinstrumenter. Problemet opstår, fordi hospitalets nye it-system, Euro SDS, opererer med engelske fagudtryk for instrumenterne, mens sterilassistenterne og operationssygeplejerskerne har været vant til danske instrumentnavne. Det har resulteret i, at tager længere tid for operationssygeplejerskerne at sikre, at de rette instrumenter er til stede på operationsstuen, fremgår det.

"Eksempelvis til en rygoperation er der fire forskellige scenarier af instrumentbeholdning, afhængig af årsagen til at ryggen skal opereres. En rygoperation kan kræve mellem 12 og 14 vogne med fire-fem instrumentbakker i hver vogn, og der kan ligge fra 20 til 50 instrumenter i hver bakke. Når hvert instrument skal sikres af operationssygeplejersken, kan det tage meget lang tid, da sikringen bl.a. gøres ved hjælp af instrumentlisten. Instrumenter hedder noget helt forskelligt på engelsk end på dansk," siger Inge Pia Christensen, AUH’s sygeplejefaglige direktør, til avisen. Hun understreger, at det kun er operationssygeplejerskerne, som har den nødvendige specialistviden til at kunne oversætte navnene fra engelsk til dansk.

Kassen er tom: Direktørens opsparing skal holde rehab-selskab i live

Medicinrådet har nedprioriteret behandlingsvejledninger

Medicinrådsformand gør status efter to år: Har oplevet ting, vi ikke havde forudset 

Mere fra MedWatch

Sydbank-analytiker: Positivt at Bavarian Nordic-aktiesalg klares hurtigt

Det er positivt, vurderer analytiker i Sydbank, at Bavarian Nordic allerede om en uge regner med at kunne præsentere resultatet af det udbud, selskabet tidligere mandag offentliggjorde, som skal sikre finansiering af et fase 3-studie med en vaccinekandidat mod RS-virus i første halvår 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier