MedWatch

Medicinrådet har nedprioriteret behandlingsvejledninger

Medicinrådet modtager flere ansøgninger end forventet, og kravet om en maksimal behandlingstid på 12 uger har fået rådet til at nedprioritere arbejdet med regionale behandlingsvejledninger. "Vi har ganske enkelt ikke ressourcerne til det," lyder det fra formanden.

Antallet af sager fra iindustrien om vurdering af nye lægemidler og indikationer er større end ventet, og det har tvunget Medicinrådet, med Jørgen Schøler Kristensen som den ene af to formænd, til at nedprioritere arbejdet med behandlingsvejledninger.

Mængden af ansøgninger fra medicinalselskaber om nye lægemidler og nye indikationer vælter ind på bordet hos Medicinrådet.

Alene i 2017 modtog Medicinrådets sekretariat i alt 33 foreløbige ansøgninger og 15 endelige ansøgninger om vurderinger af nye lægemidler eller nye indikationer, og det tal er kun steget ind i 2018. 50 foreløbige ansøgninger og 41 endelige ansøgninger blev det således til i det forgangne år.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Europæisk laboratorienetværk skal sikre bedre data

Et nyt netværk af "referencelaboratorier" som led i EU's sygdomsforebyggelse skal bane vejen for bedre data. Der er stadig plads til forbedring, når der skal forberedes på fremtidige pandemier, siger Europa-Kommissionen til MedWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier