MedWatch

Habilitetsproblemer og manglende kompensation skaber fortsat problemer for Medicinrådet

En lang række af pladserne i Medicinrådets fagudvalg står tomme, fordi det har vist sig vanskeligt at finde læger, der både opfylder Medicinrådets krav til habilitet, og som ønsker at påtage sig opgaven. "Det ligner en skandale," lyder kritikken fra kræftlæger.

Især regionerne har vanskeligt ved at finde egnede kandidater til posterne i Medicinrådets fagudvalg. | Foto: Ritzau Scanpix/Peter Vintergaard.

Stolene står tomme på adskillige af pladserne i fagudvalgene under Medicinrådet.

Både på posterne som menige medlemmer og på enkelte af formandsposterne har Rådet rekrutteringsproblemer, der kan føre til, at sagsbehandlingen i Medicinrådet står stille med forsinkelser til følge.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Europæisk laboratorienetværk skal sikre bedre data

Et nyt netværk af "referencelaboratorier" som led i EU's sygdomsforebyggelse skal bane vejen for bedre data. Der er stadig plads til forbedring, når der skal forberedes på fremtidige pandemier, siger Europa-Kommissionen til MedWatch.

Patientdata fra den 'virkelige verden' dokumenterer langtidsvirkning af vacciner fra ALK

I det største studie nogensinde af sin art dokumenterer patientdata fra den 'virkelige verden' langtidsvirkning i op til ni år af vacciner fra ALK. Hidtil har det ikke været muligt at vise i almindelige kliniske studier, hvor opfølgningsperioden er kortere, og den ny viden kan blive en krumtap i ALK’s dialog omkring pris og tilskud med myndigheder og betalere.   

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier