MedWatch

Medicinalindustrien og Region Sjælland indgår aftale om samarbejde med læger

Medicinalindustrien og Region Sjælland er enige om fremtidens vilkår for støtte til kurser, konferencer og efteruddannelse.

Foto: Scanpix

Medicinalvirksomheder må fremover ikke henvende sig direkte til den enkelte læge i Region Sjælland med et tilbud om dække lægens udgifter i forbindelse med deltagelse i eksempelvis en faglig konference.

Det er blandt pointerne i en ny aftale mellem Lægemiddelindustriforeningen, Lif, og Region Sjælland, som definerer rammerne for økonomisk støtte til sundhedsprofessionelle.

"Vores sundhedspersonale skal være med helt fremme indenfor forskning og nye behandlinger, så borgerne er i de bedste hænder på sygehusene i Region Sjælland. Her er lægemiddelindustrien en vigtig medspiller. Med aftalen om efteruddannelse kan vi videreføre og udbygge sygehusenes samarbejde med industrien, og vi sikrer os, at det sker på en gennemsigtig og etisk forsvarlig måde. Det er helt afgørende for mig, at der ikke kan sætte spørgsmålstegn ved sygehusenes uafhængighed og personalets habilitet," siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland, i en pressemeddelelse.

I stedet skal industrien fremover henvende sig til sygehusledelserne, der derefter beslutter hvilke personer, der kan deltage i kurser, konferencer og efteruddannelser med støtte fra en medicinalvirksomhed.

Lif har tidligere indgået lignende aftaler med Region Hovedstaden og Region Syddanmark.

Alle aftaler udspringer af de fællesregionale principper for efteruddannelse og kompetenceudvikling af regionernes sundhedspersonale, som tidligere er vedtaget i Danske Regioners bestyrelse.

Aftalen mellem Region Sjælland og Lif træder i kraft 1. december.

Endnu en region indgår aftale om samarbejde med læger

Medicinalindustri og region indgår aftale om samarbejde med læger

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier