MedWatch

Endnu en region indgår aftale om samarbejde med læger

Lægemiddelindustriforeningen og Region Syddanmark er enige om fremtidige retningslinjer for medicinalindustriens støtte til sundhedspersoners deltagelse i eksempelvis udenlandske kongresser.

Medicinalvirksomheden kan ikke længere invitere navngivne sundhedspersoner i Region Syddanmark til faglige kongresser i udlandet. Foto: ESMO/PR

Virksomhederne i lægemiddelbranchen får fremover også klare spilleregler for samarbejdet med hospitalsansatte i Region Syddanmark.

Det er resultatet af en ny aftale, som regionen torsdag har indgået med brancheforeningen Lægemiddelindustriforeningen, der repræsententerer 35 danske og udenlandske medicinalselskaber.

"Samarbejdet er helt afgørende for, at virksomhederne kan få feedback fra de faglige miljøer om lægemidlers effekt og bivirkninger. Og det er afgørende for, at de faglige miljøer er ajour med den seneste forskning og de nyeste medicinske behandlinger,” siger koncernchef i Lif, Ida Sofie Jensen, i en kommentar til aftalen.

Aftalen indebærer blandt andet, at lægemiddelvirksomhederne skal henvende sig til sygehusdirektionen, hvis de ønsker at sponsere hospitalsansattes deltagelse i efteruddannelsesaktiviteter såsom deltagelse i udenlandske kongresser. Derefter er det op til direktionen at godkende og udvælge de sundhedspersoner, der skal deltage.

Lif har tidligere indgået en lignende aftale med Region Hovedstaden.

Begge aftaler udspringer af de fællesregionale principper for efteruddannelse og kompetenceudvikling af regionernes sundhedspersonale, som tidligere er vedtaget i Danske Regioners bestyrelse.

 

Medicinalindustri og region indgår aftale om samarbejde med læger

Regioner smækker døren i for direkte kontakt mellem læger og industri

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier